00:06
24 винищувачі F-16 поставлять Україні Нідерланди

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте розповів про прогрес у передачі Україні винищувачів F-16. Саме ця країна очолює так звану авіакоаліцію.

Таку заяву нідерландський чиновник зробив в інтерв’ю на полях Мюнхенської безпекової конференції. За його словами, винищувачів буде не менше двадцяти чотирьох.

"В цій справі прогрес є. Йдемо, в принципі, за графіком. Тож це є хорошою новиною. Бо ми сподіваємося та намагаємось передати їх (винищувачі, - прим. редакції) якомога швидше", – зазначив чиновник.

Рютте також додав, що кількість літаків, на які може розраховувати Україна, буде "не менше двадцяти чотирьох".

"Двадцять чотири винищувачі буде точно. Можливо, і більше. Але точно – не менше", – наголосив прем’єр Нідерландів.

Варто нагадати, що раніше міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен повідомила, що її країна приєднується до військової коаліції, яка постачатиме Україні передову технологію безпілотників. Це має посилити її наступальний потенціал у війні проти країни-агресора. Обіцянка голландців також надійшла на додаток до винищувачів F-16, артилерії, боєприпасів і систем ППО, які вже були надані Києву.

Другие интереcные современные новости:

шляпа из газеты

 

В Китае широко обсуждается ноу-хау педагогов из провинции Аньхой, которые решили бороться с проблемой списывания в школьных классах с помощью шляп из газет.

Новость из рубрики: Культура и учёба |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 320 | Добавил: adminA | Теги: Винищувач, f-16, україна, Нідерланди | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close