21:37
Американський генерал - на розгром ІД знадобиться 10 років

  На розгром терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) міжнародній коаліції знадобиться до десяти років.

Про це заявив начальник штабу сухопутних військ США генерал Рей Одієрно (Ray Odierno) в інтерв'ю CBS News, передає LB.ua.

"Це проблема трьох, п'яти, семи чи десяти років - її не можна вирішити за одну ніч. США не зможуть впоратися з ІД самотужки. Ми лише можемо надати допомогу", - сказав він, зазначивши, що активізувати боротьбу з джихадистами насамперед повинні арабські країни, зокрема Ірак.

За словами генерала, Багдаду варто звернути особливу увагу на "підготовку бійців, готових битися за свою країну".

Раніше в Пентагоні повідомили, що Вашингтон витратив на операцію проти ІД 2,7 млрд доларів. При цьому кожен день боротьби в середньому обходиться в 9 млн дол.

10 червня президент США Барак Обама схвалив відправку 450 військових в іракську провінцію Анбар для навчання місцевих служб безпеки, що борються з ІД. Крім того, він санкціонував прискорену доставку необхідного обладнання іракським військам, а також курдським бійцям пешмергу і племінним воїнам, які діють під командуванням Багдада.

"Ісламська держава" (раніше "Ісламська Держава Іраку та Леванту") - радикальна організація, створена у 2006 році в Іраку шляхом злиття кількох екстремістських угруповань під егідою місцевого відділення "Аль-Каїди". З 2013 року угруповання розірвало відносини з "Аль-Каїдою" і самостійно долучилося до громадянської війни у Сирії. Влітку 2014 року ІД встановила контроль над значними територіями Сирії та Іраку, а також проголосила там халіфат зі столицею у Мосулі. США, які очолюють міжнародну коаліцію проти ісламістів, 8 серпня почали військові дії проти екстремістів в Іраку. У вересні вони розпочали завдання повітряних ударів по цілях ІД у Сирії.

Другие интереcные современные новости:

Сушеные дары моря


Возможность длительного хранения, легкость доставки на дальние расстояния, доступная цена и отменные вкусовые качества делают сушеные морепродукты незаменимо быстрой закуской.

Новость из рубрики: Справки и рецепты |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1048 | Добавил: adminA | Теги: 10 років, розгром ІД, американський генерал | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close