20:49
Арешт Олега Сенцова суд у Москві продовжив на місяць

Лефортовський суд Москви продовжив до 11 травня арешт українському режисерові Олегу Сенцової, обвинуваченому в підготовці терактів у Криму, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Про це йдеться в постанові судді Олени Каневої, яка оголошена сьогодні, 8 квітня за підсумками розгляду клопотання слідства, яке просило залишити Сенцова під вартою ще на один місяць, всього до року арешту. Раніше запобіжний захід було продовжено районним судом до 11 квітня, Мосміськсуд визнав це рішення законним.

Прокурор на суді підтримав позицію слідства про необхідність продовження арешту. "Сенцов звинувачується у злочині особливої тяжкості. Частина учасників знаходяться в розшуку, вони не встановлені, з ними обвинувачений може вступити в контакт", - сказав прокурор.

Український режисер категорично не згоден з позицією слідства та прокуратури і наполягає, що у слідства немає доказів його вини, крім показань двох інших фігурантів справи, які пішли на угоду зі слідством.

"У них є тільки показання Чирнія з Афанасьєвим. Зокрема, Чирній показав, що я йому віддавав вказівки провести ці теракти, але проведена експертиза на детекторі брехні показала, що така інформація в пам'яті Чирнія відсутня", - заявив Сенцов.

За його словами, слідство спробує поставити під сумнів проведену експертизу на поліграфі, оскільки "тоді він (Чирній - ред.) був трохи не в собі, а зараз зовсім не в собі".

Захист Сенцова просив суд відмовити слідству, оскільки, на його думку, слідству не вдалося представити докази наявності складу злочину.

За словами захисника Самохіна, потерпілими у справі визнані дві організації, в офісах яких підпалили вхідні двері. "Загиблих і поранених немає, вибухові пристрої не представлені, про яку терористичну діяльность може йти мова?", - дивується адвокат.

Тим часом представник слідства повідомив у суді, що слідство пред'явить Сенцову остаточну редакцію звинувачення в п'ятницю, 10 квітня, хоча термін слідства стосовно українського режисера продовжений до 28 липня 2015 року.

Обвинуваченому та його можливому співучаснику Олександру Кольченко за цей час будуть пред'явлені звинувачення в остаточній редакції, захист і обвинувачені перейдуть до ознайомлення з матеріалами справи, після чого її буде передано до Генеральної прокуратури для винесення обвинувального висновку.

Сам Олег Сенцов впевнений у своїй невинуватості і заявив, що слідчі ФСБ загрожують йому позбавленням волі на 20 років

"Я впевнений, що 10 квітня мені представлять дуже гарну, акуратну справа, де буде заявлено 20 років, однозначно. Цей термін мені названий ще в перший день мого офіційного затримання. Це вирішене питання, і про це постійно говориться мені і моєму адвокату", - сказав Сенцов.

За словами режисера, йому погрожують "важким і дуже цікавим життям у таборі", якщо він взагалі туди потрапить.

"Я не боюся цих загроз, і цей термін - 20 років - мені не страшний. Я знаю, що епоха правління кривавого карлика у вашій країні закінчиться раніше", - заявив Сенцов.

Режисер підкреслив, що вже 11 місяців його утримують під вартою, і слідство не змогло надати жодних доказів його участі в організації терактів.

При цьому Сенцов впевнений, що його справа буде "зшито великими білими стежками".

У свою чергу адвокат Сенцова Володимир Самохін підкреслив, що не згоден з клопотанням слідства. Він підкреслив, що в цій справі немає ні факту злочину, ні потерпілих, ні заявників.

Нагадаємо, український кінорежисер Олег Сенцов а також активісти Олександр Кольченко, Олексій Чирній і Геннадій Афанасьєв в травні 2014 були затримані в окупованому Росією Криму співробітниками ФСБ.

ФСБ бездоказово звинувачує Сенцова та інших затриманих у підготовці теракту в Криму.

У грудні в Генпрокуратурі РФ заявили, що Сенцов і Кольченко є громадянами Росії, оскільки після анексії півострова вони не висловлювали бажання зберегти інше громадянство.

Сам Сенцов неодноразово заявляв, що є громадянином України.

Тим часом, за сфабрикованою справою суд окупантів вже засудив до семи років ув'язнення українського громадянина, жителя Криму Геннадія Афанасьєва.

Другие интереcные современные новости:


С помощью этой статьи мы расскажем подробнее о правилах игры в большой теннис. Если вы собираетесь идти в теннис, правила игры для чайников помогут вам.

Новость из рубрики: Спорт и туризм |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1237 | Добавил: adminA | Теги: місяць, Москві, арешт Олега Сенцова, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close