00:41
Дати проведення НМТ-2024 затвердило Міносвіти

Міністерство освіти і науки 22 лютого затвердило наказ щодо проведення Національного мультипредметного тесту у 2024 році. Тепер відомі дати реєстрації, складання іспиту та отримання результатів. Про це повідомила пресслужба відомства.

З 14 травня до 25 червня вступники складатимуть тест під час основної сесії, а от з 11 до 19 липня — триватиме додаткова.

Учасники отримають результати до 2 та 26 липня — відповідно до того, у межах якої сесії вони складали іспит.

Основна реєстрація розпочнеться вже 14 березня і триватиме до 11 квітня.

Нагадаємо, вже доступні демонстраційні завдання з усіх предметів Національного мультипредметного тесту.

Цьогоріч вступники складатимуть іспит із чотирьох предметів, три з яких визначені, а один — на вибір. У переліку обов’язкових — українська мова, математика, а також історія України.

На вибір — українська література, іноземна мова (англійська, іспанська, німецька, французька), біологія, фізика, хімія та географія.

Упродовж одного дня відбувається тестування одразу з чотирьох предметів. Спершу вступники протягом 120 хвилин складають українську та математику, далі дається перерва на 20 хвилин, а після цього треба пройти ще два іспити — з історії України та дисципліни на вибір.

Як відомо, у 2022 році Міністерство освіти й науки через повномасштабне російське вторгнення розробило тимчасову форму для вступного випробування замість звичного Зовнішнього незалежного оцінювання — Національний мультипредметний тест. Випускники, які тимчасово перебували за кордоном і хотіли здобувати вищу освіту в Україну, могли скласти НМТ у спеціально створених екзаменаційних центрах у країнах світу.

НМТ складається з двох сесій — основної та додаткової. У додатковій можуть узяти участь ті вступники, які з поважних причин не склали тестування під час основної сесії.

Другие интереcные современные новости:

 

Больше половины жителей Украины сталкиваются с вторичным автомобильным рынком. Он помогает обрести желаемое транспортное средство, либо обменять свое на деньги.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Культура и учёба | Просмотров: 280 | Добавил: adminA | Теги: проведення, міносвіти, НМТ-2024 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close