21:03
День джазу світ відзначає. ВІДЕО

У всьому світі саме сьогодні, 30 квітня, святкують міжнародний день джазу і хоча це свято доволі нове, все ж прихильників цієї музичної течії рахують мільйонами.

Спонтанна, енергійна та мрійлива музика джазу поєднала в собі етнічне звучання афроамериканських мелодій та класичного блюзу. Батьківщиною народження джазу традиційно вважається Новий Орлеан, саме тут відбулось поєднання двох культур - африканської та європейської, які утворили новий напрям в музиці, що крізь десятиліття проніс звучання забутих мелодій, нашаровуючи поверх них сучасні нотки життя.

"Джаз — це не стиль, а настрій", - саме так характеризують цей музичний напрямок прихильники і виконавці, "Він знає все ліпше за нас" − співає Вакарчук у своїй пісні "Йду на дно".

Однак, ті, хто любить джаз, відразу згадують культового Луї Амстронга, адже саме його звучання джазу уособлює класику цього музичного напрямку. Романтики та мрійники згадують Рея Чарльза – генія джазу, якого 17 разів нагороджували різноманітними нагородами за найкращі джазові мелодії . Люблять українці і Еллу Фіцжеральд, Біллі Холідей, Сару Воан. Всі ці жінки уособлюють чуттєвий джаз.

Полюбляють джаз і від сучасних Джорджа Бенсона, Боба Джеймса, Чіка Коріа, Флори Пурим, Нори Джонс і від добре відомої всім українцям Ніно Катамадзе.

Відтак, про джаз можна писати багато, однак Знай.ua пропонує в цей день послухати джаз від найкращого його виконавця – Луї Амстронга.

Другие интереcные современные новости:

далекая звезда

 

Ученые астрофизики из Федеральной политехнической школы Лозанны обнаружили очень далекую и редкую звезду с одной странностью – она обладала крайне низким содержанием металлов.

Новость из рубрики: Технологии и IT |

Категория: Шоу-бизнес и кино | Просмотров: 1345 | Добавил: adminA | Теги: День джазу світ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close