00:11
До чеської ініціативи приєднується Швеція

Швеція приєднається до ініціативи Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України у третіх країн і виділить на це 30 мільйонів євро. Про це повідомило посольство Швеції у Чехії.

"Швеція приєднується до чеської ініціативи з постачання Україні вкрай необхідних артилерійських боєприпасів, виділивши 30 мільйонів євро (близько 755 мільйонів чеських крон)", - йдеться у дописі.

Нещодавно Швеція оголосила про надання 15-го, найбільшого пакету допомоги Україні на суму 7,1 млрд шведських крон (близько 683 млн доларів).

Як відомо, президент Чехії Петр Павел на полях Мюнхенської безпекової конференції оголосив, що Прага знайшла близько 800 тис. боєприпасів (500 тис. калібру 155 мм та 300 тис. – 122 мм) у третіх країнах, які члени ЄС могли б закупити для України. Цю ініціативу вже підтримали кільканадцять держав.

У лютому міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню під час засідання контактної групи з питань оборони України оголосив про створення коаліції на підтримку протиповітряної оборони України разом із міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом.

Франція та Німеччина очолили коаліцію, до якої увійшли п'ятнадцять країн. Її зусилля будуть спрямовані на зміцнення потенціалу протиповітряної оборони України у війні з росією.

Другие интереcные современные новости:

проверить АКПП


Управлять транспортным средством, которое комплектуется автоматической коробкой передач, очень удобно и комфортно. Не нужно самостоятельно следить за переключением передач.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 462 | Добавил: adminA | Теги: боєприпаси, Чехія, Швеція, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close