00:17
Горох до Китаю імпортуватиме Україна

Влада КНР погодила фітосанітарний протокол, який дозволить імпортувати горох з України. Про це повідомляють аналітики GrainTrade.

"Над цим питанням Мінагрополітики, Держспоживслужба та співтовариство працювали протягом 3 років", – повідомила президент Ради виробників та споживачів бобових України Антоніна Скляренко.

Вона висловила сподівання, що тепер аграрії будуть зацікавлені у збільшенні площ сівби та виробництва гороху.

Наразі вказаний протокол опрацьовується Держспоживслужбою України.

За даними Мінагрополітики, у 2023 році Україна збільшила виробництво гороху у порівнянні з попереднім роком на 48% з 269 до 399,5 тис. т. З липня по листопад 2023 року було експортовано 132,7 тис. т гороху, що на 22% перевищує відповідний показник 2022/23 МР.

Експортні ціни попиту на горох залишаються на низькому рівні 230-250 $/т з доставкою в порт, тоді як переробники пропонують 10000-10500 грн/т з доставкою на завод.

"Перспективи експорту українського гороху до Китаю підтримають попит та ціни", – прогнозують аналітики.

Другие интереcные современные новости:

шляпа из газеты

 

В Китае широко обсуждается ноу-хау педагогов из провинции Аньхой, которые решили бороться с проблемой списывания в школьных классах с помощью шляп из газет.

Новость из рубрики: Культура и учёба |

Категория: Бизнес и производство | Просмотров: 421 | Добавил: adminA | Теги: імпорт, горох, китай, україна | Рейтинг: 3.5/2
Всего комментариев: 0
avatar
close