16:28
Канал переправки бойовиків "Ісламської держави" на Близький Схід СБУ перекрила

Служба безпеки України здійснює заходи щодо припинення функціонування каналів переправлення бойовиків міжнародної терористичної організації "Ісламська держава" через Україну та Туреччину до сирійсько-іракської зони, а також з цього регіону до країн Європи. Про це сьогодні, 4 червня, повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці у Facebook.

"Доволі приємне визнання прийшло до Служби безпеки України від її міжнародних партнерів: наша спецслужба вважається важливим учасником боротьби з міжнародним тероризмом", - написав він.

"Сьогодні СБУ спільно з партнерськими спецслужбами здійснюються заходи, спрямовані на припинення функціонування каналів переправлення бойовиків міжнародної терористичної організації "Ісламська держава" через Україну та Туреччину до сирійсько-іракської зони, а також з цього регіону до країн Європи", - підкреслив Лубківський.

За його словами, представники цієї терористичної організації намагалися використати нашу зосередженість на подіях на сході з метою створення в Україні своєї перевалочної бази, проте не вдалося.

"В час, коли левова частка наших сил і засобів спрямовується на протидію російській військовій та інформаційній агресії, знешкодження терористів, виявлення та нейтралізацію диверсантів, боротьбу з провокаторами, СБУ й надалі буде чітко і повною мірою виконувати свої зобов`язання в рамках міжнародної співпраці з протидії міжнародному тероризму", - цитує Лубківський слова голови СБУ Валентина Наливайченка.

За словами Наливайченка, "Україна є активним і ефективним контрибутором міжнародної безпеки в найширшому розумінні цього слова. Здобувши гіркий, а разом з тим, неоціненний досвід боротьби з терористами в Україні, ми добре розуміємо важливість подолання цього глобального зла. І не так важливо, як він називається: російський, ісламський чи будь-який інший..."

Як зазначає Лубківський, СБУ провела спецоперацію, в рамках заходів, спрямованих на припинення функціонування каналів переправлення бойовиків міжнародної терористичної організації "Ісламська держава" через Україну та Туреччину до сирійсько-іракської зони, а також з цього регіону до країн Європи.

"3 червня ц.р. СБУ спільно з ДМС України виявлено черговий "перевальний пункт", що використовувався для тимчасового переховування членів "Ісламської держави". Під час його відпрацювання встановлені 5 іноземців (2 громадяни РФ, по 1 громадянину Узбекистану, Таджикистану та Казахстану)", - повідомив Лубківський.

За його словами, вжитими заходами встановлено, що окремі з вказаних іноземців були депортовані до України з Туреччини у зв’язку з причетністю до терористичної діяльності та перебували на території нашої держави з порушенням встановленого міграційним законодавством порядку. Інші іноземці нещодавно прибули в Україну з країн Європи.

"Виявлені члени "Ісламської держави" очікували виготовлення членами цієї структури підроблених паспортів для подальшого переправлення через Туреччину до Сирії. У результаті вжитих заходів 3 іноземцям скорочено терміни перебування в Україні та стосовно 2 прийнято рішення про примусове повернення до країни походження", - наголосив Лубківський.

Нагадаємо, Державна прикордонна служба України та СБУ ліквідували 23 канали незаконної міграції з жовтня минулого року.

Довідка

"Ісламська держава Іраку та Леванту" ("ІДІЛ"; також "Ісламська держава", "ІД") - ісламістська терористична організація, що діє переважно на території Сирії та Іраку. Утворена 2006 року в Іраку шляхом злиття радикальних ісламістських угруповань.

На боці "ІД" воюють бойовики з 80 країн світу, в тому числі Росії, Франції, Великобританії, Німеччини, Марокко, Саудівської Аравії, США, Канади. За даними ЦРУ, чисельність іноземних найманців в угрупованні досягла 31,5 тисячі осіб.

Лідер "Ісламської держави" Абу Бакр аль-Багдаді заявляє, що збирається боротися до останньої людини і влаштує джихад по всьому світу. 

Другие интереcные современные новости:

далекая звезда

 

Ученые астрофизики из Федеральной политехнической школы Лозанны обнаружили очень далекую и редкую звезду с одной странностью – она обладала крайне низким содержанием металлов.

Новость из рубрики: Технологии и IT |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1259 | Добавил: adminA | Теги: близький схід, канал переправки бойовиків Ісламськ, СБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close