20:39
Капітана Costa Concordia касаційний суд Флоренції вирішив залишити на волі

Колишній капітан затонулого в січні 2012 року круїзного лайнера Costa Concordia Франческо Скеттіно, засуджений судом першої інстанції на 16 років тюремного ув'язнення, залишиться на волі.

Таке рішення ухвалив Касаційний суд Флоренції після розгляду апеляції прокуратури, передає "ВВС Росія".

Прокурори наполягали на тому, що Скеттіно може втекти з країни. Захист, у свою чергу, заявив, що якби у його підопічного був намір втекти, то він би це вже зробив.

Згідно з чинною в Італії юридичною практикою, обвинувачений може бути відправлений до в'язниці лише після винесення вердикту всіма судовими інстанціями, включаючи Апеляційний і Верховний касаційний суд.

Нагадаємо, у лютому італійський суд засудив Скеттіно до 16 років тюремного ув'язнення. Таким чином, його було визнано винним у ненавмисному вбивстві 32 осіб та у втечі із судна, що тонуло.

Круїзний лайнер, на борту якого перебували понад 4,2 тис. осіб (з них - 35 українців ) зазнав крах в січні 2012 року поблизу острова Джильо біля узбережжя італійської області Тоскана.

Причиною трагедії став ризикований маневр, здійснений капітаном, в результаті якого судно налетіло на скелі і швидко затонуло.

За даними слідства капітан, замість того, щоб організувати порятунок пасажирів і команди, покинув судно одним з перших. А команда в цей час спільно з російськими туристами відзначала Старий Новий рік.

Другие интереcные современные новости:

 

Хрен является древним растением, происхождение которого никому доподлинно не известно.

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 983 | Добавил: adminA | Теги: касаційний суд Флоренції, на волі, капітана Costa Concordia | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close