00:28
Лазерний зв’язок від NASA отримає МКС

Дослідники NASA повідомили: Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору передасть Міжнародній космічній станції лазерний зв’язок. Все для того, щоб дізнатися більше про життя і роботу в космосі.

Як стало відомо, цього року NASA відправить на космічну станцію демонстраційну технологію, відому як Інтегрований модем і підсилювач для низькоорбітальних користувачів LCRD (ILLUMA-T). Разом ILLUMA-T і демонстраційний лазерний комунікаційний ретранслятор (LCRD) завершать створення першої двосторонньої наскрізної лазерної ретрансляційної системи NASA.

За допомогою ILLUMA-T програмний офіс NASA з космічного зв’язку і навігації (SCaN) продемонструє можливості лазерного зв’язку з космічної станції. Використовуючи невидиме інфрачервоне світло, системи лазерного зв’язку надсилають і приймають інформацію з вищою швидкістю передачі даних. Завдяки цьому місії можуть надсилати на Землю більше зображень і відео за одну передачу. Після встановлення на космічній станції ILLUMA-T продемонструє переваги вищих швидкостей передачі даних для місій на низькій навколоземній орбіті.

"Лазерний зв’язок пропонує місіям більшу гнучкість і прискорений спосіб отримання даних з космосу. Ми інтегруємо цю технологію в демонстраційних проектах біля Землі, на Місяці і в далекому космосі", — наголосив колишній заступник помічника адміністратора програми NASA SCaN Бадрі Юнес.

На додаток до вищої швидкості передачі даних, лазерні системи легші і споживають менше енергії, що є ключовою перевагою при проектуванні космічних апаратів. ILLUMA-T має розмір приблизно як стандартний холодильник і буде закріплений на зовнішньому модулі космічної станції для проведення демонстрації з LCRD.

Нагадаємо — наприкінці травня група дослідників з NASA, Массачусетського технологічного інституту, компанії Terran Orbital та наземної станції Лабораторії реактивного руху NASA (JPL) встановила рекорд передачі даних на земну станцію за допомогою лазерного зв’язку. Супутник зміг передати дані зі швидкістю 200 Гбіт/с.

Другие интереcные современные новости:


С помощью этой статьи мы расскажем подробнее о правилах игры в большой теннис. Если вы собираетесь идти в теннис, правила игры для чайников помогут вам.

Новость из рубрики: Спорт и туризм |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 755 | Добавил: adminA | Теги: ILLUMA-T, NASA, МКС | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close