21:44
Медичні бронетранспортери BMR передасть Україні Іспанія

Україна продовжує отримувати військову допомогу від численних зарубіжних партнерів. Днями міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес оглянув два медичні бронетранспортери BMR, підготовлені до передачі нашим захисникам. Адаптацію під санітарні потреби виконало місцеве підприємство Tecnove.

BMR (Blindado Medio sohre Ruedas – “Бронована середня колісна машина”), що випускалася компанією Enasa, була прийнята на озброєння в 1979 році. 2012 року це був найпоширеніший БТР в іспанській армії – близько 500 штук. Машина колісної формули 6х6 із двома керованими осями має бойову масу 14 – 15,4 т і може перевозити 10 осіб (екіпаж – 2, десант – 8). Стандартне озброєння – 12,7 мм кулемет Browning.

Наприкінці 90-х було представлено модернізований варіант – BMR 2, алюмінієвий бронекорпус якого отримав додатковий, пасивний сталевий захист. Лоб захищає від куль калібру 12,7 мм, а борт – від 7,62 мм. Протимінний захист – від 3 кг тротилу. Оновлення також торкнулося і силового агрегату: двигун Pegaso в 306 к. с. було замінено на турбодизель Scania потужністю 310 к. с. Коробка передач – 6-ступенева автоматична. Підвіска коліс – гідропневматична з можливістю регулювання в межах 275 мм.

Бронетранспортер BMR розганяється суходолом до 100 км/год. Крім того, він є амфібією: за допомогою коліс швидкість на воді становить 4,5 км/год., а при використанні водометів – 10 км/год. Машина може долати підйоми крутістю до 60% та ухили до 30%, а також брати стінку в 0,6 м та проїжджати траншеї шириною до 1,2 м.

Другие интереcные современные новости:

Масло в МКПП


Любой водитель, приобретая подержанный автомобиль, обязан проверить его механизмы и системы. Безусловно, предыдущий владелец провел предпродажную подготовку.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Автомобили | Просмотров: 97 | Добавил: adminA | Теги: україна, бронетранспортер, BMR, іспанія | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close