07:53
Мінстратегпром: Україна стане найбільшим виробником зброї в Європі

Україна має амбіції стати найбільшим виробником зброї в Європі і вже може говорити про перші успіхи, зокрема, як виробник ракет. Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін в інтерв'ю PAP.

"Ми розбудовуємо міць України як виробника зброї. Ми вже маємо перші успіхи, я не можу розкривати більше, але найбільший акцент робиться на виробництві ракет", – зазначив міністр.

Камишін наголосив, що виробничі потужності українського ОПК за останній місяць зросли вдвічі.

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України є одним зі співзасновників проєкту Brave 1, який надає підтримку розробкам defense tech в Україні. За словами Камишіна, цей проєкт має дозволити виробникам швидше пройти шлях від ідеї до контракту з Міністерством оборони України.

Проєкт також орієнтований на іноземних інвесторів.

"Якщо вони вирішать виробляти в Україні під час війни, то зможуть протестувати свій продукт на полі бою. Це, своєю чергою, дасть їм можливість його модернізувати. Я думаю, що будь-яка зброя, яка піде цим шляхом, буде продаватися не тільки в Україні", – сказав Камишін.

За його словами, Україна прагне стати експертом у веденні звичайної війни.

"Україна стане збройовим арсеналом вільного світу та експертом у веденні звичайної війни. Ми хочемо, щоб наша країна стала найбільшим виробником зброї в Європі",– сказав він.

Другие интереcные современные новости:

Сушеные дары моря


Возможность длительного хранения, легкость доставки на дальние расстояния, доступная цена и отменные вкусовые качества делают сушеные морепродукты незаменимо быстрой закуской.

Новость из рубрики: Справки и рецепты |

Категория: Бизнес и производство | Просмотров: 550 | Добавил: adminA | Теги: Виробник, зброя, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close