00:35
На здоров'я шлунка впливають емоції

Напевно ви помічали, що під час стресу або паніки виникають неприємні відчуття в животі. Як виявилося, це не самонавіювання і не хибні відчуття — негативні емоції дійсно впливають на шлунок.

Нещодавні дослідження показали, що негативні емоції знижують рН шлункового соку, таким чином, його кислотність збільшується. Науковці зазначають, що зміни в шлунку відбуваються навіть тоді, коли ми не усвідомлюємо свій емоційний стан.

Науковці провели дослідження, в якому попросили учасників проковтнути невелику «пігулку», яка насправді була датчиком, що вимірює тиск, температуру і кислотність у шлунково-кишковому тракті. Ці дані пристрій передавав на комп’ютер.

Під час експерименту людям показували короткі ролики, які викликали в них різні емоції: від щастя і смутку до відрази і страху. Датчик показав, що в разі останніх двох реакцій в учасників експерименту підвищувалися частота пульсу і дихання, посилювалося виділення шлункового соку.

Вчені планують використовувати своє відкриття у зворотний бік: завдяки зміні рН шлункового соку вчені зможуть на ранніх стадіях діагностувати емоційні розлади.

Другие интереcные современные новости:

загадка появления аномалий на обратной стороне Луны

 

Различия в массе, облике и структуре видимого и обратного полушарий Луны оказались связаны с тем, что спутница Земли столкнулась с небольшой карликовой планетой.

Новость из рубрики: Наука, техника и Hi-Tech |

Категория: Здоровье и медицина | Просмотров: 1253 | Добавил: adminA | Теги: здоров'я, емоція, Шлунок | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close