19:49
NASA хоче використати Starship від SpaceX як МКС

Starship від SpaceX У NASA запропонували компанії SpaceX розглянути можливість використання новітнього величезного космічного корабля Starship, як космічної станції на низькій навколоземній орбіті. Вважається, що ця станція може мати багато функціональних можливостей.

З огляду на те, що МКС у 2030 році має покинути орбіту і буде затоплена у водах Тихого океану, NASА активно працює над пошуком нових варіантів, здатних замінити цей орбітальний об'єкт. Однією з таких нових станцій може стати модифікація великого космічного корабля Starship. Принаймні в NASA запропонували компанії SpaceX розглянути таку можливість.

За останні кілька років NASA уклало угоди з трьома компаніями — Blue Origin, Northrop Grumman і Nanoracks, щоб ті зайнялися розробкою нової космічної станції. Цим компаніям загалом виділили 415 млн доларів. Також існує угода з компанією Axiom Space про те, що вона створить свої космічні модулі, які будуть приєднані до МКС, а коли станція буде спущена на Землю, то ці модулі перетворяться на нову станцію. Тепер же NASA розширило коло потенційних учасників проєкту зі створення нового орбітального об'єкта, серед яких опинилася і компанія SpaceX.

Компанія Ілона Маска ще під час створення космічного корабля Starship заявляла про те, що він буде представлений у різних модифікаціях. Наприклад, NASA вже уклало контракт зі SpaceX на використання одного з варіантів Starship як посадкового модуля для доправлення астронавтів на поверхню Місяця в межах місії Artemis 3 у 2025 році.

Але ще кілька років тому Ілон Маск називав свій новий космічний корабель міжпланетним транспортним засобом, за допомогою якого в майбутньому, наприклад, можна буде за один політ доставити 100 осіб на Марс. Також Маск стверджував, що один із варіантів Starship можна використовувати для дуже швидкого переміщення людей і на Землі.

Космічний корабель Starship вже готовий до експлуатації і його в космос повинна буде доставляти ракета-носій Super Heavy. Уся разом контракція також має назву Starship і у квітні цього року відбувся її перший випробувальний політ, який на жаль завершився невдало. Тепер компанія SpaceX готується до другого польоту Starship, але коли саме він відбудеться поки що достеменно не відомо.

Другие интереcные современные новости:

Здоровье пищеварительной системы и сон

 

Работа всех пищеварительных органов должна быть слаженной, и неполадки в одной из областей этой системы сразу же сказываются на остальных отделах.

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 682 | Добавил: adminA | Теги: NASA, SpaceX, starship | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close