00:16
Неякісне паливо: названі основні ознаки

Бензин – це не просто паливо для транспорту, але й хімічна речовина, яка з часом може погіршувати свої властивості. Старий бензин не лише може пошкодити автомобіль, але й становити загрозу для вашої безпеки.

Є кілька ознак, які допоможуть вам виявити застарілий бензин:

Зміна кольору

Свіжий бензин має прозорий колір з легким жовтуватим відтінком. Проте з часом він може змінювати колір, стаючи темнішим і набуваючи коричневого або бурштинового відтінку.

Каламутність

Застарілий бензин втрачає прозорість і стає каламутним. Часто в ньому можна помітити пластівці, осад або інші видимі забруднення.

Неприємний запах

Свіжий бензин має характерний запах, який не є надто різким. Застарілий бензин випускає неприємний хімічний запах, схожий на скипидар або розчинники.

Погане випаровування

Для перевірки стану бензину, нанесіть кілька крапель на білу серветку. Свіжий бензин швидко випарується, не залишаючи жодних слідів. Застарілий же бензин може залишати жирні плями, тьмяні відбитки або осад.

Проблеми з двигуном

Застарілий бензин може викликати проблеми з роботою двигуна, такі як складності з запуском, непостійна робота, вібрація, втрата потужності та збільшення витрати палива.

Чи є термін придатності у бензину?

Бензин має обмежений термін зберігання приблизно 6 місяців. Щоб уникнути проблем, заправляйтеся на АЗС, де бензин часто оновлюється. Також важливо зберігати пальне у прохолодному, темному місці і щільно закривати каністру.

Другие интереcные современные новости:

 

Хрен является древним растением, происхождение которого никому доподлинно не известно.

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: Автомобили | Просмотров: 403 | Добавил: adminA | Теги: неякісне, Паливо | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close