00:02
Новий спосіб виробництва інсуліну придумали учені

Дослідники розробили інноваційний метод отримання інсуліну людини з коров’ячого молока.

Це обіцяє вирішити глобальну проблему дефіциту інсуліну та зробити лікування діабету більш доступним і дешевим.

За цим проривом стоять експерти з Університету Іллінойсу та Університету Сан-Паулу, які використали технології генної інженерії, що можуть кардинально змінити підхід до лікування діабету. Відкриття полягає в тому, що корови, генетично модифіковані для виробництва людського інсуліну, можуть давати потомство з такою ж здатністю.

Завдяки методам генної інженерії вдалося досягти виробництва людського інсуліну виключно в молочних залозах корови, мінімізувавши ризик побічних ефектів в інших органах. Це дозволило забезпечити виробництво людського інсуліну безпосередньо в молоці.

Дослідження підкреслює, що, незважаючи на знижене виробництво молока у першої генетично модифікованої корови, рівень інсуліну в ньому залишався високим.

Дослідники впевнені, що результати дослідження можуть сприяти створенню великомасштабного виробництва інсуліну з використанням генетично модифікованих корів. У планах на майбутнє – клонування корів для збільшення виробництва інсуліну, що, за підтримки трансгенних тварин, могло б задовольнити світові потреби в інсуліні.

Однак, перш ніж цю технологію можна буде впровадити в медичну практику, необхідно зробити ще багато кроків, включаючи отримання необхідних ліцензій та дозволів. Однак дослідницька група з оптимізмом дивиться в майбутнє, вбачаючи в трансгенних коровах вирішення проблеми доступності інсуліну для діабетиків у всьому світі.

Другие интереcные современные новости:

3 слова, которые убивают наш успех


Ни для кого не секрет: слова, которые мы произносим, нередко закладывают успех или неудачу нашим начинаниям. Для того, чтобы достичь того, о чем вы мечтаете, вам надо исключить из своего лексикона эти слова!

Новость из рубрики: PR, реклама и маркетинг |

Категория: Здоровье и медицина | Просмотров: 500 | Добавил: adminA | Теги: виробництво, інсулін | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close