20:09
Підозрюються в канібалізмі понад 50 громадян Папуа-Нової Гвінеї

Поліція та військові тихоокеанської держави Папуа-Нова Гвінея затримали 54 особи, котрих підозрюють в канібалізмі. Спецоперація по боротьбі з людожерами проводиться в гирлі ріки Флай. У центрі уваги співробітників правоохоронних органів виявилися прибережні села Дамера і Вайдабодоло, передає NEWSru.ua з посиланням на місцеві ЗМІ.

Мешканці цих населених пунктів були фактично відрізані від зовнішнього світу протягом багатьох десятиліть. А останнім часом, з 2009 року, звідти надходять страхітливі повідомлення про поширення побутового канібалізму й вплив таємних релігійних культів, адепти яких практикують ритуальні обезголовлювання й підпали хатин, розповів начальник поліції Західної провінції Папуа Сільва Сіка.

Найгучнішим злочином останнього часу стало вбивство трьох мешканців сусідніх поселень, вчинене 25 червня. За даними поліції, голови жертв злочинці забрали з собою в невідомому напрямку для використання у ритуалах.

Облава на канібалів розпочалася 14 серпня. В операції задіяно 35 військовослужбовців та співробітників поліції.

Дії співробітників правоохоронних структур розділені на три етапи: перемовини, спонукання до здачі зброї та примирення сторін.

Сіка висловив упевненість, що владі "врешті-решт вдасться вирішити проблему й у нині неблагонадійному районі запанують мир та безпека".

Операція під кодовою назвою "Підкорення мисливців за головами з долини ріки Флай" триватиме до кінця серпня.

Про останні відомі випадках канібалізму повідомлялося з КНДР, деяких країн Африки і Французької Полінезії.

У січні 2013 року репортери з інформаційного агентства "Asia Press" передали британській газеті "The Sunday Times" відомості про поїдання голодуючими північнокорейськими батьками своїх неповнолітніх дітей. Таке, згідно наведеним даними, траплялося у провінціях Південний та Північний Хванхе, які постраждали від небаченої посухи. На додачу влада конфіскувала у селян власні жалюгідні їстівні припаси.

Другие интереcные современные новости:

Масло в МКПП


Любой водитель, приобретая подержанный автомобиль, обязан проверить его механизмы и системы. Безусловно, предыдущий владелец провел предпродажную подготовку.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1233 | Добавил: adminA | Теги: 50 громадян Папуа-Нової Гвінеї, канібалізм | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close