00:42
Позапланові перевірки розпочинаються у школах

Державна служба контролю за якістю освіти отримала дозвіл на проведення позапланових перевірок в освітніх установах у період воєнного стану. Ці перевірки допускаються у разі загрози прав та законних інтересів, а також для захисту життя та здоров'я учнів, студентів та педагогів. Про це йдеться в офіційній заяві Міністерства освіти України.

Відповідний наказ було підписано головою Міністерства освіти України Оксеном Лісовим. Згідно з документом, перевірки можуть проводитися за заявою освітнього омбудсмена або громадянина про порушення, яке заподіяло або може завдати шкоди. При цьому потрібно надати необхідні документи або їх копії, які б підтверджували порушення.

У відомстві зазначають, що позапланові перевірки також можуть бути проведені у разі виконання розпорядження, виданого внаслідок проведення попередньої перевірки Державною службою або її територіальним органом.

Крім цього, для здійснення таких перевірок Держслужба або її територіальний орган мають утворити спеціальну комісію, що складається не менше ніж із трьох осіб. При необхідності комісія може залучати кваліфікованих експертів (юристів, аудиторів тощо), як зазначено у документі відомства.

Також наголошується, що відповідна перевірка може розпочатися без попереднього письмового повідомлення, але має проводитись за наявності та за згодою керівника освітньої установи.

Комісія має право розслідувати лише ті питання, які стали підставою для проведення позапланової перевірки.

У відомстві наголосили, що комісія не має права розглядати питання, пов'язані з кримінальним переслідуванням. Там додали, що такі питання мають розглядатися у суді.

Зазначається, що початок навчального року припав на 1 вересня 2023 року, а завершиться він 28 червня 2024 року. У 2024 році весняні канікули в школах України заплановані в період з 25 по 31 березня.

Другие интереcные современные новости:

 

Хрен является древним растением, происхождение которого никому доподлинно не известно.

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: Культура и учёба | Просмотров: 457 | Добавил: adminA | Теги: школа, перевірка, позапланова | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close