00:32
Про намір підписати безпекову угоду з Україною заявили в Естонії

 У МЗС Естонію повідомили, що країна збирається підписати безпекову угоду з Україною. Про це на пресконференції після зустрічі голів МЗС країн Балтії, України та Франції у Вільнюсі 8 березня оголосив міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна

"Ми збираємося підписати двосторонню угоду між Естонією та Україною для довгострокових зобов’язань (у сфері військової допомоги)", - сказав Тсахкна.

Він нагадав, що Естонія вклала 1,4% ВВП у військову підтримку України, і продовжить це робити - зокрема вже наступного тижня має схвалити новий пакет військової допомоги для Києва.

"Коли ми підпишемо двосторонню угоду між Естонією та Україною, ми обіцяємо й зобов’язуємось виділяти 0,25% ВВП на рік на військову підтримку", – оголосив естонський міністр.

Крім того, Він закликав інші західні країни укласти таке ж зобов’язання, яке дозволить Україні розраховувати на 120 мільярдів євро військової підтримки на рік – "достатньо, щоб відтіснити росіян" з українських територій.

Другие интереcные современные новости:

Масло в МКПП


Любой водитель, приобретая подержанный автомобиль, обязан проверить его механизмы и системы. Безусловно, предыдущий владелец провел предпродажную подготовку.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 292 | Добавил: adminA | Теги: Естонія, україна, безпекова, угода | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close