08:36
Про продовження дії ленд-лізу США ще на рік веде перемовини Україна

Українські дипломати активно ведуть переговори на рівні Конгресу про продовження допомоги Україні, у тому числі дії закону про ленд-ліз, ще на рік. Про це розповіла посол України в США Оксана Маркарова в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Маркарова розповіла, що дипломати працюють над тим, аби Україна і надалі мала два варіанти програм для військової допомоги: USAI (Ініціатива сприяння безпеці України) та продовжений закон про ленд-ліз, на випадок, якщо закінчаться інші програми.

За словами посла, комунікація йде не лише щодо військової допомоги.

"У США фінансовий рік закінчується наприкінці вересня. До кінця вересня ми маємо ще в бюджеті американському, кошти, які доступні для нас – для військової, бюджетної, гуманітарної, енергетичної допомоги та реконструкції. Але з першого жовтня нам потрібні будуть додаткові кошти. І саме ця комунікація зараз є ключовою для того, щоб донести до наших колег, що нам потрібні будуть ще додаткові кошти", – зазначила Оксана Маркарова.

Нагадаємо, 7 липня США анонсували новий пакета військової допомоги Україні на 800 мільйонів доларів, до якого увійшли зокрема вдосконалені звичайні боєприпаси подвійного призначення (DPICM), або касетні снаряди.

Другие интереcные современные новости:

далекая звезда

 

Ученые астрофизики из Федеральной политехнической школы Лозанны обнаружили очень далекую и редкую звезду с одной странностью – она обладала крайне низким содержанием металлов.

Новость из рубрики: Технологии и IT |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 347 | Добавил: adminA | Теги: україна, США, ленд-ліз | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close