20:41
Рада Безпеки ООН провела засідання через ШІ

Рада Безпеки Організації Об’єднаних Націй провела своє перше засідання щодо штучного інтелекту, на якому Китай заявив, що ця технологія не повинна стати "конем-втікачем", а Сполучені Штати застерегли від її використання для цензури або репресій.

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі, який головував на зустрічі під час головування Великобританії в органі в липні, сказав, що ШІ «фундаментально змінить кожен аспект людського життя».

"Нам терміново потрібно сформувати глобальне управління трансформаційними технологіями, тому що штучний інтелект не знає кордонів", — додав він після того, як сказав, що штучний інтелект може допомогти впоратися зі зміною клімату та підняти економіку. Але він також попередив, що ця технологія підживлює дезінформацію та може допомогти як державним, так і недержавним суб’єктам у пошуках зброї.

Раду з 15 членів поінформували Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерреш, Джек Кларк, співзасновник відомого стартапу зі штучного інтелекту Anthropic, і професор Цзен І, співдиректор Китайсько-британського дослідницького центру етики та управління ШІ.

"Як військове, так і невійськове застосування штучного інтелекту може мати дуже серйозні наслідки для глобального миру та безпеки", — сказав Гутерреш.

Гутерріш підтримує заклики деяких держав до створення нового органу ООН «для підтримки колективних зусиль з управління цією надзвичайною технологією» за зразком Міжнародного агентства з атомної енергії, Міжнародної організації цивільної авіації або Міжурядової групи експертів зі зміни клімату.

Посол Китаю в ООН Чжан Цзюнь назвав ШІ "палицею з двома кінцями" і сказав, що Пекін підтримує центральну координуючу роль ООН у встановленні керівних принципів для ШІ.

"Добре це чи погано, добре чи зло, залежить від того, як людство використовує це, регулює це і як ми збалансуємо науковий розвиток із безпекою", — сказав Чжан, додавши, що для регулювання розвитку має бути зосереджено увагу на людях та ШІ. і «запобігти тому, щоб ця технологія стала конем-втікачем».

Заступник посла США в ООН Джеффрі Де Лорентіс також заявив, що країнам також необхідно співпрацювати над штучним інтелектом та іншими новими технологіями, щоб усунути ризики для прав людини, які загрожують миру та безпеці.

"Жодна держава-член не повинна використовувати штучний інтелект для цензури, обмеження, придушення або позбавлення прав і можливостей людей", — сказав він раді.

росія поставила під сумнів, чи варто Раді, яка відповідає за підтримання міжнародного миру та безпеки, обговорювати ШІ.

Другие интереcные современные новости:


С помощью этой статьи мы расскажем подробнее о правилах игры в большой теннис. Если вы собираетесь идти в теннис, правила игры для чайников помогут вам.

Новость из рубрики: Спорт и туризм |

Категория: Технологии и IT | Просмотров: 853 | Добавил: adminA | Теги: ООН, ші, технології | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close