21:38
Рашисти розповсюдили новий фейк про біженців з України

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки викрили черговий пропагандистський наратив ворога.

Зокрема, рашисти з посиланням на відеосюжет Euronews розповсюдили фейк про те, що 34-річного українця Петра Бондаренка затримали у Німеччині за нанесення на будинки з номерами "148" цифри "8". Потім він начебто розділяв отримане число символом "/", утворюючи нацистське гасло "14/88".

"Насправді у німецьких ЗМІ немає жодних новин про українців, які б поширювали нацистську символіку у ФРН. Так само, як на офіційному сайті Euronews відсутній відеосюжет, на який посилаються лише російські та проросійські джерела, з’ясували розслідувачі проєкту VoxCheck. Окрім того, на одному з фрагментів відеофейку люди одягнені тепло, а на деревах немає листя, що не характерно для серпня (у мережі відео з’явилося наприкінці літа). На іншому навпаки – працівники поліції у легкому одязі, а на деревах є зелень", – повідомили у Центрі.

Зазначено, фактчекери розшукали у мережі людину, яку видають за "українського біженця Петра Бондаренка" – насправді фото взято з сайту "We face painitng", яке опублікували ще у 2011 році. На ньому чоловік демонструє свої татуювання, але ніде не вказано, що він біженець з України.

Другие интереcные современные новости:


Заметили, что ваши ноготки изменили цвет или появились углубления? Самое время обратиться за помощью к специалисту!

Новость из рубрики: Здоровье и медицина |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 907 | Добавил: adminA | Теги: біженці | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close