10:50
Розкриття своїх боргів в Китаї бояться

Жителі китайської столиці проходять повз бігбордів, що інформують про будівництво нових будинків в Центральному діловому районі Пекіна, 26 липня 2013 р. Місцеві органи влади по всьому Китаю бояться, що їхні борги будуть розкриті.

Місцеві адміністрації Китаю, державні підприємства та фінансові організації переживають, що центральна влада скоро почне розслідування їхніх боргів.

Якщо борги місцевих адміністрацій будуть розкриті, то численні інвестиції у великі проекти можуть виявитися недійсними, що збільшить і так вже чимале число розривів контрактів між чиновниками і бізнесом, повідомляє державна газета China Times.

«Чиновники місцевого уряду бояться поганих наслідків, які може принести аудит. Вони не хочуть розриву угод про інвестиції або того, щоб їхні борги оголосили безповоротними», — сказало джерело в місцевому уряді провінції Гуандуан виданню China Times. Ця людина зазначила, що багато фінансових організацій приховують борги, особливо ті, що пов'язані з великими проектами нерухомості.

Китайський національний комітет з аудиту оголосив 28 липня про формування нової державної структури, яка займатиметься аудитом боргів місцевого уряду.

Менеджер одного банку в Гуанчжоу на прізвище Сяо сказав China Times, що його начальник обговорював з ним подробиці про аудит. Той начальник повідомив, що влада збирається запустити глибокий аналіз місцевих боргів, при цьому особлива увага приділятиметься боргам, утвореним у результаті угод, пов'язаних з проектами нерухомості.

Багато років місцеві адміністрації Китаю будують нові великі і малі міста, запускають дорогі інфраструктурні проекти, використовуючи взяті в борг гроші. Ці проекти використовують, щоб підняти показники економіки, проте зазвичай вони не приносять прибутку. Багато з цих міст називають «містами-привидами», оскільки вони пустують. Таким чином, місцеві адміністрації несуть величезний тягар боргів.

У Китаї існує щонайменше дванадцять міст-привидів, які становлять собою величезні площі, забудовані нерухомістю, де ніхто не хоче або не може оселитися. Зокрема, це регіон Ордос Камба у Внутрішній Монголії, регіон Новий Чжендун в провінції Хенань та інші.

Жителі багатьох міст і сіл, до того ж, мають ризик бути виселеними, якщо на місці їхніх будинків збираються зводити нові об'єкти нерухомості — результат діяльності місцевих адміністрацій.

До кінця 2012 року борги 36 місцевих адміністрацій досягли позначки майже в 3,85 трлн юанів ($628,9 млрд), як повідомило Центральне агентство новин Тайваню з посиланням на звіт Китайського національного комітету з аудиту. Майже 80% балансу місцевих органів влади становили кредити в банку. Чиновники з питань аудиту підрахували, що банки, у свою чергу, позичили місцевим урядам близько 3 трлн юанів ($490 млрд).

Щоб борг не зростав і надалі, деякі з місцевих адміністрацій почали скасовувати угоди щодо крупного будівництва, включаючи будівництво житлових будинків, згідно з інформацією China Times.

 

Другие интереcные современные новости:


С помощью этой статьи мы расскажем подробнее о правилах игры в большой теннис. Если вы собираетесь идти в теннис, правила игры для чайников помогут вам.

Новость из рубрики: Спорт и туризм |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 1130 | Добавил: adminA | Теги: розкриття своїх боргів, Китаїй боїться | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close