19:01
Шокін - ГПУ зробить усе, щоб з посадовців режиму Януковича не були зняті санкції. ВІДЕО

Генпрокуратура зробить усе, щоб з колишніх високопосадовців режиму Януковича не були зняті санкції в Європі. Про таке в ефірі "5 каналу" заявив Генеральний прокурор Віктор Шокін.

"Ще Махніцький, будучи Генеральним прокурором звернувся до Європейського союзу і 5 березня та 15 квітня було прийняте рішення Європейським союзом про введення санкцій відносно 22 осіб. Водночас компетентні органи Швейцарії, Австрії, Німеччини, інших європейських країни проводять власне розслідування без нас. Справа в тому, що цим високопосадовцям інкримінуються різні злочини, вимоги Європи – щоб це були обов’язково економічні злочини, бо якщо не буде складу економічних злочинів, не буде санкцій. На сьогодні по 15 особам вже є підозри у вчинені економічних злочинів. Я вважаю, що за місяць, а може і менше, іншим особам з цього списку будуть оголошені підозри по економічним злочинам. Таким чином не ми дозволимо зняти санкції з цих високо посадовців", – заявив Шокін.

"На жаль ми вже втратили чотирьох і до цього нема звороття. Але іншим особам, які є в цьому списку буде оголошено додаткові підозри в економічних злочинах в нас ще є час", – додав він.

Шокін наголосив, що відносно тих, хто дозволив зняти санкції з 4-х екс-посадовців буде проведена перевірка.

"Ми перевірмо і те – підставно чи безпідставно не було зроблено те, що мало бути зроблено до нас. Якщо все було зроблено в плані доказової бази, але нема підстав законних, то так воно і буде. Ми обов’язкове перевіримо це питання – чому не були, якщо справді не були, зроблені всі процесуально-розшукові дії з цих питань", – наголосив Шокін.

Другие интереcные современные новости:


Ремонт иномарки с применением бюджетных аналогов – это риск. Китайские запчасти может и подойдут, но прослужат недолго и могут привести к повышенному износу ключевых узлов.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1427 | Добавил: adminA | Теги: посадовців режиму Януковича, ГПУ, санкції. ВІДЕО, Шокін | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close