09:42
Скасувати арешт Джуліана Ассанжа шведський Верховний Суд відмовився

Верховний Суд Швеції відхилив апеляцію засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа щодо наказу про затримання у зв’язку з обвинуваченнями в сексуальних домаганнях.

Про це повідомляє Reuters.

«Звичайно ж ми розчаровані. Суд ухвалив рішення, не надавши нам можливості висловити свої доводи», - заявив адвокат Ассанжа Пер Самюельсон.

Один із п’яти членів суду не погодився з рішенням і обстоював скасування арешту Ассанжа.

У ході слухань Верховний Суд наполягав на присутності обвинувачуваного, однак зрештою дозволив йому дати свідчення у Лондоні, де той переховується з 2012 року.

Суд заочно арештував 43-річного австралійця у грудні 2011. Ассанж не визнав інкримінованої йому у Стокгольмі підозри, а тому публічно називав її політично вмотивованою. З червня 2012 року засновник WikiLeaks переховується на території посольства Еквадору в Лондоні, де йому надано політичний притулок. У 2014 Стокгольмський окружний суд відкинув вимогу сторони захисту скасувати міжнародний ордер на його арешт. За словами Джуліана Ассанжа, арешт дозволить Швеції екстрадитувати його Штатам, де йому загрожують переслідування у зв’язку з опублікуванням документів американського уряду та різних відомств в Інтернеті.

Другие интереcные современные новости:


Машина, находящаяся в кредите – не самое приятное приобретение. Это понимают все автомобилисты, которые мечтают стать владельцами подержанного автомобиля с минимальным пробегом.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1074 | Добавил: adminA | Теги: шведський Верховний Суд, арешт Джуліана Ассанжа | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close