21:45
Став першим по зростанню смертності анексований Крим – Росстат

Федеральна служба державної статистики Російської Федерації проаналізувала зростання смертності серед населення округів держави. За даними Росстату, перше місце за цим показником посідає анексований Крим.

Раніше російський МОЗ заявляв, що кількість смертей зростає в країні через алкоголізацію населення, зазначає NEWSru.com.

За підсумками першого півріччя 2015 року приріст смертності на півострові в порівнянні з аналогічним періодом минулого року склав 4,6%, повідомляє "Московский комсомолець". Кількість смертей зросла на 800 осіб: з 17 240 у 2014 році до 18 040 у нинішньому.

Друге місце зайняв Уральський федеральний округ, де цей показник склав 4,4%.

Всього в Росії за січень-червень 2015 року померло 988,097 тисячі осіб, тобто приблизно на 27 тисяч осіб, або на 2,8%, більше, ніж за такий же період 2014 року. Таким чином, природний спад населення за перше півріччя збільшилася вдвічі – з мінус 0,4 до мінус 0,8 (показник розраховується як різниця між кількістю народжених людей і кількістю померлих на одну тисячу жителів).

Днями в МОЗ РФ визнали, що за останні роки в Росії значно підвищилася смертність серед громадян віком від 30 до 45 років. Основними причинами великої кількості смертей назвали насамперед вживання алкоголю, а також не поставлені за життя діагнози пневмонії у асоціальних груп населення і зростання числа суїцидів.

У свою чергу міністр охорони здоров'я РФ Вероніка Скворцова заявила, що зростання смертності пов'язане, з одного боку, з віковою структурою населення і його постарінням, з іншого - з рештою факторів, серед яких лікарські помилки і неправильний спосіб життя росіян. Крім того, у МОЗ зазначили, що в першому кварталі 2015 року зростання смертності відбулося за рахунок тих, то померли від грипу, ГРВІ та пневмонії. Аналогічна ситуація спостерігається в 14 країнах Європи, пояснила Скворцова.

Також, за словами міністра, підвищена смертність пов'язана в Росії з людським фактором: тенденція виявляється на ділянках, де неефективно працює одна конкретна людина – лікар або фельдшер.

Відповідальність за зростання смертності в МОЗ поклали на регіони і конкретно – на їх керівників.

Нагадаємо, в січні в ООН заявили, що після анексії Криму на території півострова зросла смертність серед наркоманів. За даними спеціального посланника Генсека ООН Пан Гі Муна зі СНІДу у Східній Європі та Центральній Азії Мішеля Казачкіна, з 805 героїнових наркоманів, які жили в Криму та до російської анексії півострова піддавалися замісної терапії, "від 80 до 100" вже померли.

Другие интереcные современные новости:

Масло в МКПП


Любой водитель, приобретая подержанный автомобиль, обязан проверить его механизмы и системы. Безусловно, предыдущий владелец провел предпродажную подготовку.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1159 | Добавил: adminA | Теги: анексований Крим, зростання смертності, перший, Росстат | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close