21:34
Створюють заміну смартфонам у Кремнієвій долині

сСтворення нового споживчого пристрою, здатного замінити смартфон, триває в Кремнієвій долині, про що пише Financial Times. Нова хвиля розумних окулярів зі штучним інтелектом і помічникам у стилі ChatGPT, як очікують розробники, дасть змогу зацікавити споживачів так, як це не вдалося зробити Google Glass.

"Ми бачимо неймовірний потенціал розумних окулярів, особливо якщо ви використовуєте аудіо та великі мовні моделі як інтерфейс", — сказав Кріштіану Амон, виконавчий директор Qualcomm, виробника мобільних чипів.

У 2012 році Google представила Glass, футуристичні розумні окуляри з камерою, якою можна керувати за допомогою голосових команд. Компанія відклала цей продукт на початку 2015 року. Це не завадило таким компаніям, як Magic Leap, Amazon і Snap, у наступні роки випустити розумні окуляри, але жодна з них не досягла успіху на масовому ринку.

Першу версію окулярів Ray-Ban від Meta, в оправи яких було вмонтовано камери і крихітні динаміки, випустили 2021 року. Згідно зі звітом Wall Street Journal, цього літа було продано всього 300 000 одиниць, що дає змогу припустити, що вони залишаються нішевим продуктом.

Керівник OpenAI Сем Альтман обговорював створення пристрою, що носиться, зі штучним інтелектом із колишнім дизайнером Apple сером Джоні Айвом і главою SoftBank Масаеші Соном, про що повідомили Financial Times люди, знайомі з цим питанням.

Тим часом компанія Samsung подала заявку на реєстрацію товарних знаків Samsung Glasses і Galaxy Glasses у США і Великій Британії, що викликало чутки, що компанія, можливо, працює над конкурентом розумних окулярів Meta.

"Ми дійсно перебуваємо на порозі чогось нового, — сказала Кароліна Міланезі, аналітик Creative Strategies. — Це сильно відрізняється від Google Glass".

Другие интереcные современные новости:

3 слова, которые убивают наш успех


Ни для кого не секрет: слова, которые мы произносим, нередко закладывают успех или неудачу нашим начинаниям. Для того, чтобы достичь того, о чем вы мечтаете, вам надо исключить из своего лексикона эти слова!

Новость из рубрики: PR, реклама и маркетинг |

Категория: Технологии и IT | Просмотров: 88 | Добавил: adminA | Теги: смартфон, Кремнієва долина, заміна | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close