17:10
У Бразилії потужний торнадо зруйнував частину міста: є загиблі. ВІДЕО

Дві людини загинули і 120 травмовано внаслідок торнадо, який пронісся над містом Шаншере в Бразилії.

Як повідомляється, обидва загиблі – чоловіки. Один із них саме працював на риштуванні, коли налетів торнадо. Інший затулив собою чотирирічного сина, коли будинок почав завалюватися. Хлопчик лишився живий і неушкоджений.

Торнадо тривав менше ніж п’ять хвилин, але мав катастрофічні наслідки для міста. Без житла залишилися не менше ніж тисяча людей. Різного ступеня пошкодження зазнали 2,5 тисячі будинків.

За приблизними оцінками метеорологів, швидкість вітру сягала 55 метрів за секунду. Він повиривав із землі бетонні стовпи ліній електропередачі, розраховані на буревії до 35 метрів за секунду, здув із доріг кілька автомобілів.

Метеорологи зазначають, що місцевість, в якій розташований Шаншере, – одна з найбільш вразливих до таких катастроф у Бразилії. Однак передбачити формування торнадо, на відміну від циклону, синоптики не можуть.

Другие интереcные современные новости:

пробежки на свежем воздухе

 

Утро каждого начинается не так, как у других. У кого-то это чашечка бодрящего кофе, другой идет на пробежку, а третий вовсе не успевает даже позавтракать.

Новость из рубрики: Спорт и туризм |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1220 | Добавил: adminA | Теги: Бразилії .потужний торнадо. загиблі | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close