00:42
Українці частіше відмовляються від захисту в яких країнах ЄС

Майже 4 мільйони українців отримали тимчасовий захист в ЄС з лютого 2022 року. При цьому кількість біженців у Польщі, Естонії, Португалії та Франції зменшується.

За даними Євростату, Німеччина надала статус захисту 28% від загальної кількості українців. Це понад 1 мільйон людей. Польща надала статус захисту 995 035 особам – 25% від загальної кількості. Чехія – 331 850 українців, що становить 8%.

В Німеччині, Швеції та Чехії фіксують деяке збільшення біженців.

"Збільшення у Швеції відбулося головним чином через затримку процесу поновлення статусу тимчасового захисту, який завершився в березні 2023 року. Це призвело до того, що кількість зареєстрованих бенефіціарів тимчасового захисту на кінець березня здавалася нижчою, ніж була насправді", – пояснює Євростат.

Водночас у деяких країнах кількість українців з тимчасовим захистом зменшилася. Найбільше скорочення зафіксовано в Польщі – на 4700 людей менше, за нею йдуть Португалія (–2 520), Естонія (–1 885) і Франція (–985).

Станом на квітень 2023 року громадяни України в ЄС становили 98% тих, кому надали тимчасовий захист. Це в основному жінки у віці від 35 до 64 років (48%) та діти (35%). Чоловіки становили менше п’ятої частини від загальної кількості біженців – 18%.

Спершу лідером з прийому біженців була Польща. Тепер на перше місце вийшла Німеччина: більше мільйона людей скористалися статусом тимчасового захисту, тоді як у Польщі ці цифри впали до 989 080.

Другие интереcные современные новости:

проверить АКПП


Управлять транспортным средством, которое комплектуется автоматической коробкой передач, очень удобно и комфортно. Не нужно самостоятельно следить за переключением передач.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Дом и семья | Просмотров: 581 | Добавил: adminA | Теги: українці, відмова, ЄС, захист | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close