21:28
В Єревані демонстранти створюють барикади зі сміттєвих баків і влаштовуються на ніч

У центрі Єревана на проспекті Баграмяна учасники акції протесту проти рішення влади про підвищення тарифів на електроенергію забарикадувалися від поліції великими вуличними сміттєвими баками.

Передає "Інтерфакс-Україна"

"Ми створюємо свою лінію безпеки. Ми не виявляємо агресії. Єдине наше завдання - забезпечити безпеку сидячої акції", - сказав журналістам учасник акції Ишхан Хосровян.

Тим часом, поліція Вірменії закликала демонстрантів прибрати урни з центральної площі.

"Ви повинні прибрати урни, оскільки ставити їх тут заборонено законом", - сказав у гучномовець заступник начальника поліції Єревана полковник Валерій Осіпян.

Він також зазначив, що поліція не збирається робити які-небудь дії, "поки акція носить мирний характер".

"Але у ваших лавах є провокатори, які озброєні камінням та іншими предметами. Просимо усунути їх, в іншому випадку всю відповідальність буде нести координаційна група", - заявив Осіпян.

Начальник поліції Вірменії Володимир Гаспарян попросив вибачення у представників ЗМІ, які тим чи іншим чином постраждали від дій поліції минулої ночі.

"Є упущення. Прошу вибачення. Призначено службове розслідування. Ми всі врегулюємо. Знаю, що постраждала журналістська техніка. Думаю, що поліція компенсує завдані засобам масової інформації матеріальний збиток", - заявив Гаспарян.

Поліція Вірменії в ході розгону демонстрантів, які протестували в центрі Єревана проти підвищення тарифів на електроенергію, затримала 237 осіб. За даними поліції, в зіткненнях постраждали сім учасників акції і 11 вартових правопорядку. У той же час, за даними МОЗ Вірменії, за допомогою до медиків звернулися 25 осіб.

Стосовно затриманих учасників акції порушено кримінальну справу за статтею "хуліганство".

Акція протесту організована громадянським рухом "Ні грабунку". Цей рух складається переважно з представників молоді, не пов'язаних з будь-якими політичними та громадськими силами.

Другие интереcные современные новости:

Сушеные дары моря


Возможность длительного хранения, легкость доставки на дальние расстояния, доступная цена и отменные вкусовые качества делают сушеные морепродукты незаменимо быстрой закуской.

Новость из рубрики: Справки и рецепты |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 881 | Добавил: adminA | Теги: сміттєвих баків, барикади, на ніч, Єревані демонстранти | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close