07:11
Вирушити до астероїда, багатого на метал, збирається НАСА

Зонд NASA має намір вирушити в п’ятницю, прямуючи до Психеї, об’єкта за 2,2 мільярда миль (3,5 мільярда кілометрів) від нас, який може дати підказки про внутрішність таких планет, як Земля.

"Ми відвідували або особисто, або за допомогою роботів кам’яні світи, світи з льоду та світи з газу… але це буде наш перший раз, коли ми відвідаємо світ, який має металеву поверхню", — провідний науковець Лінді Елкінс-Тентон. сказав журналістам під час брифінгу цього тижня.

NASA і SpaceX планують запустити в п’ятницю о 10:19 ранку за східним часом (14:19 за Гринвічем) з Космічного центру Кеннеді на борту важкої ракети SpaceX Falcon Heavy з резервним вікном у суботу, якщо погодні умови будуть несприятливими. У липні 2029 року зонд розміром з мікроавтобус повинен дістатися до місця призначення в Поясі астероїдів, між Марсом і Юпітером.

Вивчення ядер кам’янистих планет

Протягом наступних двох років він розгорне свій набір передових інструментів для пошуку доказів стародавнього магнітного поля, дослідження його хімічного складу та вивчення мінералів і топографії Психеї.

Вчені вважають, що Психея, названа на честь богині душі в грецькій міфології, може бути частиною багатого залізом ядра «планетезималу», будівельного блоку всіх кам’янистих планет. Це також може бути щось інше — залишки багатого залізом первісного об’єкта Сонячної системи, який ще не задокументований.

«Це наш єдиний спосіб побачити ядро», — сказав Елкінс-Тантон. «Ми говоримо на словах, що збираємось у відкритий космос, щоб досліджувати внутрішній космос».

Вважається, що Психея має неправильну, схожу на картоплю форму, розміром 173 милі (280 кілометрів) у найширшому місці, хоча насправді її ніколи не бачили зблизька. Донедавна вчені вважали, що він переважно складається з металу, але аналізи, засновані на відбитому радарі та світлі, тепер показують, що метал, ймовірно, становить від 30 до 60 відсотків, а решту становить камінь.

Сонячний електричний двигун

Місія включатиме кілька технологічних інновацій. Космічний корабель «Психея», названий на честь астероїда, випробовуватиме засоби зв’язку наступного покоління на основі лазерів, а не радіохвиль — крок, який NASA порівнює з модернізацією старих телефонних ліній на Землі до волоконної оптики.

Deep Space Optical Communications, як називається система, «була розроблена, щоб продемонструвати від 10 до 100 разів більшу здатність віддачі даних, ніж найсучасніші радіосистеми, які сьогодні використовуються в космосі», — сказав Абі Бісвас з Лабораторії реактивного руху НАСА в заяві.

Psyche також використовує особливий вид силової системи під назвою «двигуни на ефекті Холла», яка використовує енергію від сонячних панелей для створення електричних і магнітних полів, які, своєю чергою, викидають заряджені атоми газу ксенону.

Тяга, яку він створює, приблизно дорівнює вазі батарейки типу АА у вашій руці. Але в космічній порожнечі космічний корабель безперервно розганятиметься до десятків тисяч миль на годину. Такі системи уникають необхідності перевозити тисячі фунтів хімічного палива в космос, і Psyche стане першим випадком, коли вони будуть використані за межами місячної орбіти.

Другие интереcные современные новости:

3 слова, которые убивают наш успех


Ни для кого не секрет: слова, которые мы произносим, нередко закладывают успех или неудачу нашим начинаниям. Для того, чтобы достичь того, о чем вы мечтаете, вам надо исключить из своего лексикона эти слова!

Новость из рубрики: PR, реклама и маркетинг |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 138 | Добавил: adminA | Теги: астероїд, психея, метал, наса | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close