17:50
Водіїв в ДАІ просять оформлювати аварії без інспекторів

Керівник управління Державтоінспекції Львівщини Олександр Хутняк нагадав водіям, що вони можуть оформлювати незначні аварії без інформування ДАІ.

Про це Олександр Хутняк сказав під час прес-конференції сьогодні, передає кореспондент «Вголосу».

Керівник ДАІ Львівщини зазначив, що у вересні 2011 року набув чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дорожньо-транспортних пригод та виплати страхового відшкодування». Цей документ дозволяє оформлення автопригод з незначними наслідками шляхом складання повідомлення про ДТП – так званого європротоколу.

Автовласник отримує бланк європротоколу під час укладення договору обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів.

«Через необізнаність чи недовіру люди навіть у разі незначних аварій викликають на місце події інспекторів ДАІ. Звичайно, правоохоронці реагують на всі виклики громадян, однак оформлення європротоколів має серйозні переваги для всіх учасників автопригоди», – сказав Олександр Хутняк.

Представник страхової компанії, яка займається виплатами відшкодування постраждалим за європротоколами, Тарас Хома розповів, що 80% ДТП можна оформити за допомогою європротоколів.

Щоб у такий спосіб оформити аварію, потрібно, аби не було травмованих (загиблих) людей, водії-учасники ДТП мали поліси автоцивільної відповідальності, дійшли згоди щодо обставин дорожньо-транспортної пригоди, не мали ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів.

У разі невиконання хоча б однієї з обов`язкових для європротоколу умов доведеться викликати співробітників ДАІ для оформлення ДТП.

За словами Тараса Хоми, протягом минулого року його компанія оформила 300 європротоколів, серед яких було лише дві відмови у відшкодуванні збитків.

Водночас керівник громадського об’єднання «Варта-1» Ігор Зінкевич зазначив, що під час виїздів на ДТП учасники «Варти» часто стають свідками того, що у водіїв немає полісів страхування.

 

Другие интереcные современные новости:

проверить АКПП


Управлять транспортным средством, которое комплектуется автоматической коробкой передач, очень удобно и комфортно. Не нужно самостоятельно следить за переключением передач.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Автомобили | Просмотров: 1093 | Добавил: adminA | Теги: оформлювати аварії без інспекторів, водіїв, ДАІ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close