10:40
За акцію "Свобода" у Петербурзі скандальний художник Павленський відмовився від помилування

Петербурзький художник Петро Павленський, звинувачений у вандалізмі за проведення акції "Свобода" в центрі Петербурга відмовився від амністії до 70-річчя Перемоги.

Концептуальна акція "Свобода" зі спалюванням покришок на мосту біля храму Спаса-на-Крові в знак підтримки учасників Євромайдану, була проведена в лютому минулого року, і лише 15 квітня 2015 Слідчим комітетом йому було пред'явлено для ознайомлення кримінальну справу, на підставі якої художник міг звинувачуватися за статтею Кримінального кодексу, що передбачає покарання за вандалізм у вигляді позбавлення волі на три роки, пише Радіо Свобода.

Як повідомив адвокат художника Дмитро Дінзе, захист, ще в ході ознайомлення з кримінальною справою, заявив клопотання про його припинення у зв'язку з відсутністю складу злочину. Через кілька днів Петру Павленському повинні пред'явити обвинувальний висновок.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
Художник прибив свої геніталії до бруківки на Червоній площі. Фото

"Ми, - заявив Дмитро Дінзе, - представили дані поліграфа, провівши експертизу на" детекторі брехні ", яка підтверджує, що у Павленського не було жодної думки про образу місця, де проводилася акція "Свобода". Ми представили різні культурологічні та інші дослідження про те, що це - мистецька акція. І ми представили на суді документи з виставки, яка проводилася в Європі і де акція Петра Павленського "Свобода" була визнана мистецькою акцією, в рамках акціонізму".

На статтю, інкриміновану Павленському, амністія на честь 70-річчя Перемоги не поширюється, однак на художника, на утриманні якого знаходяться двоє малолітніх дітей, така амністія могла б поширюватися. Але Павленський категорично відмовляється визнати себе злочинцем: "Все дуже просто. Амністія припускає, що є за що амністувати, є за що помилувати. Але, оскільки тут не було ніякого злочину спочатку, то й милувати, відповідно, теж нема за що. Природно, я відмовляюся від помилування тому, що і не було злочину", - заявив Петро Павленський.

Павленський відомий своїми скандальними акціями. Зокрема, у 2013-ому році, на День міліції, російський художник провів на Червоній площі акцію під назвою "Фіксація": він прибив свої тестикули цвяхом до бруківки.

А у 2012-ому році, на знак підтримки заарештованих учасниць групи Pussy Riot, Павленьский зашив собі рот.

 

Другие интереcные современные новости:

 

 

Сохраняют полный комплект витаминов: Диетолог рассказала о пользе замороженных продуктов.

Новость из рубрики: Справки и рецепты |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 956 | Добавил: adminA | Теги: скандальний художник Павленський, Петербурзі, помилування, свобода, акцію | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close