21:20
За долар у Зімбабве дають квадрильйони місцевої валюти

  Громадянам Зімбабве, найбіднішої країни в Африці, доводиться розраховуватися квадрильйонами місцевих доларів, щоб купити хоча б один долар США, пише Reuters.

Новий курс валюти нацбанк режиму Роберта Мугабе встановив на позначці 35 квадрильйонів місцевих доларів за один американський.

Південноафриканська країна часто розраховується в іноземній валюті, доларі США або ранде ПАР після гіперінфляції в 500 мільярдів в 2008 році. На піку кризи в 2008 році зімбабвійцям доводилося носити мішки з грошима просто щоб купити хліба, а ціни збільшувалися мінімум двічі на день.

Найбільшою банкнотою поки залишається випущена в 2008 році купюра в 100 трильйонів зімбабвійських доларів, але її навіть не вистачає на тижневий проїзд автобусом.

Зазначимо, Мугабе править Зімбабве вже 35 років і в лютому відсвяткував 91-й день народження. На вечірку на честь найбіднішої країни світу було витрачено близько мільйона доларів.

    

 

Другие интереcные современные новости:

проверить АКПП


Управлять транспортным средством, которое комплектуется автоматической коробкой передач, очень удобно и комфортно. Не нужно самостоятельно следить за переключением передач.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 1093 | Добавил: adminA | Теги: квадрильйони місцевої валюти, Зімбабве, долар | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close