00:49
За надання Україні 50 мільярдів євро проголосував Європейський Парламент

Це рішення також має підтримати Рада Європейського Союзу, після чого воно набуде чинності. Проте перший транш у 4,5 мільярди євро в Україні очікують вже в березні.

27 лютого Європейський Парламент на пленарному засіданні підтримав рішення щодо започаткування Ukraine Facility — інструменту, що передбачає можливість отримання Україною у 2024 — 2027 роках фінансової та технічної допомоги ЄС на загальну суму 50 млрд євро.

За процедурою ЄС зазначене рішення також має підтримати Рада Європейського Союзу, після чого воно набуде чинності. Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Відповідно до Ukraine Facility, Уряд України спільно з Європейською Комісією має підготувати План України, що складатиметься з переліку реформ, які Україна впроваджуватиме протягом дії Інструменту. Виконання Плану є передумовою для отримання Україною пільгових кредитних та грантових коштів для фінансування видатків держбюджету на суму 39 млрд євро.

"З початку повномасштабного вторгнення росії ЄС надав Україні близько 26 млрд євро прямої бюджетної підтримки. Це виняткова допомога та прояв солідарності з українським народом у складний час випробувань. В умовах невизначеності щодо зовнішнього фінансування у перші місяці цього року, підтримка інституціями ЄС створення Ukraine Facility є важливим рішенням для підтримки стабільності фінансової системи країни. Розраховуємо отримати перший транш в рамках Ukraine Facility обсягом 4,5 млрд євро вже у березні. В свою чергу, Уряд України відданий впровадженню узгоджених з Стороною ЄС реформ для отримання стабільного та передбачуваного фінансування", — зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

План України, стане певною дорожньою картою на шляху до подальшого наближення України до членства в ЄС та економічного відновлення.

План передбачатиме 15 ключових напрямів реформування, зокрема сфери, що належать до безпосередньої компетенції Мінфіну: управління державними фінансами, протидія відмиванню грошей, фінансові ринки.

1 лютого 2024 року, лідери країн-членів ЄС на засіданні Європейської Ради політично підтримали започаткування Інструменту Ukraine Facility.

Другие интереcные современные новости:

Масло в МКПП


Любой водитель, приобретая подержанный автомобиль, обязан проверить его механизмы и системы. Безусловно, предыдущий владелец провел предпродажную подготовку.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 302 | Добавил: adminA | Теги: Європа, парламент, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close