09:20
За серця і душі жителів Донбасу треба боротися всій Україні - Жебрівський

Павло Жебрівський вважає, що Україна не може дозволити собі блокаду Донбасу, а також закликає Київ не дивуватися, коли риторика "Оппоблоку" на цих територіях спрацьовує - багато проблем центральна влада в регіоні просто не помічає. Про це глава військово-цивільної адміністрації Донецької області Павло Жебрівський розповів в інтерв'ю DT.UA.

"Це моя особиста тактика. І боюся вона несподівана для президента так само, як і для всіх інших. Мабуть, не скажу вам нічого нового, але місце положення таки визначає точку зору. З Києва місцевих проблем не побачити і не зрозуміти. Я справді почав розуміти людей, які живуть тут. Почав майже фізично відчувати розлом і розрив в їх душах, з яким їм доводиться жити. Безумовно, я ніколи не стану донецьким. Але і просто київським мені вже не бути", - говорить Жебрівський.

Він продовжує, що щоб перемагати на Донбасі в прямому і в переносному сенсі, Київ повинен зрозуміти кілька речей.

"Мало просто призначити голову адміністрації, голову СБУ міліції або прокуратури. У сформованій ситуації першим таким кроком, крім пошуку балансу в риториці і оцінках, необхідно просто допомагати Донбасу відновлюватися, відбудовувати інфраструктуру. Тому що коли ми не відновлюємо мости і дороги, звучить логічна репліка: "Нас будуть здавати", - пояснює губернатор Донеччини.

При цьому глава ВЦА додає: він зрозумів, що Україна не може собі дозволити економічну блокаду Донбасу.

"І, слава Богу, що інформація про те, що 60% надходжень в казну держави від Донецької області дають саме ті підприємства, які зареєстровані в Україні, але працюють на окупованих територіях, нарешті стала публічною, а головне – почутою", - зазначає Жебрівський.

За його словами, боротися за "серця й душі" жителів Донбасу необхідно всій Україні.

"І це ніяка не патетика. Це моє внутрішнє відчуття і переконання. Дуже важливо взаємопроникнення регіонів, культур, світоглядів", - говорить губернатор.

Як приклад він навів проект, над яким зараз працює: щодо шкіл-побратимів з містами Західної та Центральної України. За задумом, мається на увазі взаємний обмін педагогічними кадрами, коли, наприклад, вчителі з Краматорська зможуть кілька місяців викладати у Львові, і навпаки, - львів'яни зможуть викладати і читати лекції в місцевих школах і навчальних закладах.

Як повідомлялося раніше, голова військово-цивільної адміністрації Донецької області Павло Жебрівський пояснив, що напередодні призначив 29 листопада датою проведення виборів тільки в межах шести новостворених адміністративно-територіальних одиниць.

Другие интереcные современные новости:


Машина, находящаяся в кредите – не самое приятное приобретение. Это понимают все автомобилисты, которые мечтают стать владельцами подержанного автомобиля с минимальным пробегом.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 950 | Добавил: adminA | Теги: Жебрівський, вся Україна, серця і душі жителів Донбасу | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close