20:51
Закликала збільшити фіндопомогу Україні Хілларі Клінтон

Колишній держсекретар, кандидат у президенти США Хілларі Клінтон виступила за збільшення фінансової допомоги Україні, передає "Голос Америки".

"Я думаю, ми повинні надавати більше фінансової допомоги уряду України, бо зараз вони намагаються зробити перехід від непрофесійної, корумпованої системи до системи, яка діє за світовими правилами. Вони працюють з МВФ і Європейським центробанком. Я думаю, що ми повинні допомагати Україні захищати її кордони. Нове спорядження, більше навчань. США і НАТО досі дуже неохоче це робили. І я розумію чому. Це непроста потенційно небезпечна ситуація, але українська армія і прості українці, які воюють проти сепаратистів, довели, що заслуговують на більш сильну підтримку, ніж досі ми надавали", - заявила вона.

11 березня ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility) загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на 4 роки.

Нова програма дозволить збалансувати платіжний баланс, надасть більший обсяг фінансування на кращих і більш гнучких умовах для України. Доступним стане міжнародне фінансування для підтримки реформ обсягом близько 40 млрд дол. А крім того, уряд України зможе провести консультації з реструктуризації боргів з кредиторами – держателями суверенних бондів країни. Передбачуваний обсяг реструктурованого боргу становитиме 15 млрд дол.

Нова програма МВФ ґрунтується на прогнозі курсу гривні на рівні 22 грн/дол. до кінця 2015 року і середньорічному показнику на рівні 21,7 грн/дол.

Згідно з документом, курс гривні на кінець 2016 року прогнозується на рівні 22,7 грн/дол. при середньорічному показнику 22,5 грн/дол., на 2017 рік - 23,4 грн/дол. і 23,1 грн/дол. відповідно, на 2018 рік - 23,5 грн/дол. і 23,5 грн/дол., на 2019 рік - 23,6 грн/дол. і 23,6 грн/дол., на 2020 рік - 23,8 грн/дол. і 23,7 грн/дол.

У Звіті-меморандумі МВФ по Україні йдеться, що Фонд оцінює загальний обсяг коштів, необхідних для докапіталізації банківської системи України в 2014-2015 роках, у 9,25% ВВП.

Згідно з документом, українська влада погодилася з переглядом стратегії рекапіталізації банків. Фонд зазначає, що стратегія враховуватиме оновлене діагностичне дослідження банківської системи, яке ґрунтується на більш несприятливих макроекономічних сценаріях.

МВФ вважає вливання коштів власників банків і приватного капіталу кращим варіантом для рекапіталізації банків. Однак Фонд залишає буфер у розмірі 4% ВВП державних коштів, які можуть бути використані для реструктуризації і рекапіталізації банків.

Ключовий кредитор країни – МВФ - прогнозує падіння економіки України в 2015 році до 5,5% при інфляції близько 27%.

Другие интереcные современные новости:

 

Больше половины жителей Украины сталкиваются с вторичным автомобильным рынком. Он помогает обрести желаемое транспортное средство, либо обменять свое на деньги.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1066 | Добавил: adminA | Теги: Хілларі Клінтон, збільшити фіндопомогу Україні | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close