11:57
Зазирнути на Уран закликає громадськість NASA

Космічний апарат New Horizons було запущено 19 січня у 2006 році. Відтоді він минув Юпітер і провів обліт Плутона та його супутників. Тепер космічна лабораторія переключає свою увагу на Уран і Нептун, рухаючись у поясі Койпера, за понад 8 млрд км від Землі, і NASA запрошує всіх астрономів-аматорів допомогти зробити "реальний внесок у космічну науку", поділившись спостереженнями за атмосферою та енергетичним балансом обох планет.

Зображення Урана (ліворуч) та Нептуна, зроблені космічним апаратом Вояджер-2

"Об’єднавши інформацію, яку New Horizons збирає в космосі, з даними телескопів на Землі, ми можемо доповнити та навіть посилити наші моделі, щоб розкрити таємниці, які витають в атмосферах Урану й Нептуна, – зазначив Алан Стерн, головний дослідник проєкту New Horizons з Південно-західного науково-дослідного інституту штату Колорадо. – Навіть з аматорських астрономічних телескопів розміром всього 16 дюймів ці додаткові спостереження можуть бути надзвичайно важливими".

Згідно з повідомленням у блозі NASA, New Horizons працюватиме в тандемі з космічним телескопом Габбл, щоб зосередитися на тонших деталях атмосфер планет і вивчення передачі тепла від ядра через газову оболонку. Астрономи-аматори можуть допомогти виміряти розподіл яскравих деталей на Урані або навіть охарактеризувати будь-які незвично яскраві деталі на Нептуні. Ідея звернення по допомогу до широкої публіки полягає в тому, що вони можуть відстежувати особливості протягом набагато тривалішого періоду часу, ніж будь-який космічний зонд.

Тих, хто вирішить взяти участь у цьому спільному дослідженні, просять опублікувати будь-які отримані зображення на X або Facebook, використовуючи хештег #NHiceGiants. Зображення повинні містити відомості про час і дату створення, і смугу пропускання фільтра. Після публікації команда New Horizons збере зображення і будь-яку допоміжну інформацію.

Знімки двох крижаних гігантів, зроблені телескопом Габбл, будуть доступні для громадськості наприкінці вересня цього року в Архіві космічних телескопів Микульського (MAST), на порталі stsci.edu. Зображення, зроблені New Horizons, найімовірніше, стануть доступні тільки до кінця 2023 року.

Другие интереcные современные новости:

 

Больше половины жителей Украины сталкиваются с вторичным автомобильным рынком. Он помогает обрести желаемое транспортное средство, либо обменять свое на деньги.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 146 | Добавил: adminA | Теги: Уран, NASA | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close