18:05
Євросуд зобов’язав Росію до 25 березня надати пояснення щодо анексії Криму - Петренко

Європейський суд з прав людини зобов’язав Росію до 25 березня надати свої пояснення за позовом України щодо анексії Криму.

Про це на брифінгу сказав міністр юстиції Павло Петренко, передає Українська правда.

«Вона (заява в ЄСПЛ) вже перейшла на стадію комунікації, і у Росії є термін до кінця березня надати свої пояснення. Вони, зрозуміло, намагатимуться відтягнути цей термін», – сказав він.

При цьому Петренко підкреслив, що якщо Росія не надасть суду в зазначений строк свої пояснення, то Україна відправить до ЄСПЛ копію російського фільму «Крим. Шлях додому», в якому Президент РФ Володимир Путін розповідає про планування операції з анексії Криму.

Міністр вважає, що ці заяви до фільму можуть вважатися свідченнями.

Також Петренко повідомив, що два інших позови України в ЄСПЛ перебувають на стадії збору доказів.

При цьому міністр підкреслив, що швидкого розгляду позовів України в ЄСПЛ очікувати не варто, так як вони дуже великі за обсягом матеріалів.

Як повідомлялося, Київський інститут судових експертиз виявив порушення міжнародного права у висловлюваннях Президента Росії Володимира Путіна і міністра оборони Росії Сергія Шойгу.

Другие интереcные современные новости:

проверить АКПП


Управлять транспортным средством, которое комплектуется автоматической коробкой передач, очень удобно и комфортно. Не нужно самостоятельно следить за переключением передач.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1051 | Добавил: adminA | Теги: петренко, пояснення щодо анексії Криму, 25 березня, Євросуд, Росію | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close