17:42
Як змінювалася жіноча білизна: від корсету та панталонів до пуш-апу та стрінгів

Як змінювалася жіноча білизна: від корсету та панталонів до пуш-апу та стрінгів

жіноча білизна Термін lingerie, що перекладається як нижня білизна, походить від французького слова linge, або "льон". Тобто має пряме посилання на матеріал, з якого традиційно шили спіднє.

Прототип сучасного спіднього існував ще у давні часи, але лише у XIX-XX століттях нижня білизна отримала еротичний підтекст та стала зброєю для спокуси.

Як еволюціонували жіночі трусики та бра, коли білизну почали розділяти на жіночу та чоловічу та як з’явився сучасний спідній одяг? Історію знають експерти інтернет-магазину Astratex.ua.

Перші згадки про білизну

Вже у XV столітті у чоловічому гардеробі з’явилися аналоги сучасних трусів. Вони мали інший крій, проте виконували таку саму функцію як зараз. Це був спідній одяг під штани. На корпус одягали сорочку, яка ховалася під сукнею. Є письмові згадки й про жіночий гардероб того часу: жінки одягали під сукні сорочки, що мали “місце” для грудей.
Ще сторіччя потому дами почали носити панталони, що сприймалися як суто чоловічий одяг. Здебільшого, аби вберегтися від холодів. Церква та суспільство були проти такого рішення, й найсміливішими виявилися куртизанки, які ще й додали тодішнім панталонам еротичного підтексту.

Право носити спіднє

панталони

Жінки мали право носити лише корсети, кринолін та турнюр - пишні під’юбники. Минуло багато часу, перш ніж панталони стали жіночими й їх почали носити аристократки. До цього предмету гардеробу додавали елементи спокуси - рюші, мереживо, оборки.
Після появи батисту його почали використовувати для пошиття спіднього. Тоді жіночі трусики-панталони декорували кольровою тасьмою, вишивкою, мереживом.

Наприкінці XIX сторіччя з’являються панчохи, які кріпили до корсетів та поясів - тоді жіноча білизна вийшла за рамки практичних функцій й використовувалася для демонстрації тіла, ставши інструментом для еротичного задоволення.

Переворот у світі білизни

жінка в бюстгальтері

На хвилі тотального розкріпачення суспільства білизна ставала провокативною та спокусливою. Звісно, що до моди на спіднє доклала руки легендарна Коко Шанель. Завдяки їй, у 1930-х роках труси значно зменшилися у розмірах, стали зручнішими та приталеними.

Чоловічі панталони також зазнали редизайну і трансформувалися у боксерки та плавки.

На початку XX століття корсет визнають небезпечним для жіночого здоров’я, але достойної заміни йому ще не існує. Тодішні прототипи бюстів були незручними, жорсткими, з пружинами та зі стрижнями з китового вуса.

Сучасний бюстгальтер був запатентований у 1941 році у Канаді, і вже у в 1960-х розпочався експорт цього одягу по всьому світу. Саме тоді жінки познайомилися з пуш-апом.

Сьогодення

Гортаючи сторінки інтернет-магазину білизни Astratex.ua, важко повірити, що колись жінки не мали можливості купувати зручні стрінги, спортивні бра, бралети та спокусливі боді.

Зараз кожна красуня може підібрати ідеальний комплект білизни, що підкреслить всі принади, а її чоловік буде не проти, а, навпаки, підтримає й захоплюватиметься її спокусливим образом.

Другие интереcные современные новости:


Чтобы в автомобиле работала магнитола, кондиционер или ближний свет, а самое главное можно было завести мотор, нужен источник электрической энергии – аккумулятор.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Мода и красота | Просмотров: 491 | Добавил: abel | Теги: білизна, боксерки, бюстгальтер, жінка, мода | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close