00:25
Понад 400 млн євро спецподатку з банків очікують зібрати у Литві на оборону

Президент Литви Гітанас Науседа в понеділок підписав закон про тимчасовий "внесок солідарності" з банків, покликаний збільшити фінансування сектора оборони. Про це повідомила канцелярія литовського президента.

Кошти, отримані відповідно до схваленого закону, держава використає для фінансування військової мобільності й транспортної інфраструктури подвійного призначення, а також адаптації і створення нової військової інфраструктури.

"Внесок солідарності", схвалений парламентом Литви минулого тижня, вирішили запровадити на тлі надлишкових прибутків банків, викликаних підвищенням базових процентних ставок через війну росії проти України.

Закон про "внесок солідарності" передбачає, що всі банки і кредитні організації повинні платити цей внесок протягом двох років, а розмір податку становитиме 60% чистого відсоткового доходу, який більш ніж на 50% перевищує середній рівень цих доходів за чотири звичайні фінансові роки.

"Очікується, що тимчасовий внесок солідарності принесе понад 400 мільйонів євро протягом двох років для фінансування проєктів оборонної, військової та цивільної транспортної інфраструктури", – йдеться в повідомленні.

У квітні Міноборони Литви оголосило про плани виділити понад 3,1 мільярда євро на придбання військового обладнання і поповнення складів необхідними боєприпасами різних калібрів протягом наступного десятиліття.

Другие интереcные современные новости:

проверить АКПП


Управлять транспортным средством, которое комплектуется автоматической коробкой передач, очень удобно и комфортно. Не нужно самостоятельно следить за переключением передач.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 180 | Добавил: adminA | Теги: оборона, литва, Євро, спецподаток, банк | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close