15:37
Теракти у Брюселі мали розвіяти сумніви ЄС щодо посилення боротьби з ІД - глава Пентагону

Міністерство оборони США на тлі трагічних подій у Брюсселі закликало європейських партнерів до збільшення зусиль Євросоюзу щодо боротьби із "Ісламською державою". Теракти повинні були стати "потужним нагадуванням" про це, заявив у четвер, 24 березня, очільник Пентагону Ештон Картер.

"Думаю, що брюссельські події вкажуть європейцям - як ми посилюємо нашу боротьбу з ІД у Сирії, Іраку та будь-де, - що їм треба збільшити власні зусилля і долучитися до нас", - заявив Картер в інтерв'ю телеканалу CNN, цитує агенція AFP. Вашингтон уже не вперше намагається спонукати своїх союзників у Євросоюзі та серед арабських країн до збільшення активності в боротьбі з терористичним угрупованням ІД.

Нагадаємо, що 24 березня війська Іраку за підтримки авіації коаліції розпочали наступ на утримуване "Ісламською державою" місто Мосул, яке є одним із найбільших у країні за чисельністю населення. На думку Картера, іракці можуть відвоювати Мосул у найближчі місяці, однак відмовився назвати конкретніші часові рамки.
 

 

Другие интереcные современные новости:

Масло в МКПП


Любой водитель, приобретая подержанный автомобиль, обязан проверить его механизмы и системы. Безусловно, предыдущий владелец провел предпродажную подготовку.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1014 | Добавил: adminA | Теги: ід, Брюсель, посилення боротьби, глава Пентагону, ЄС, теракти | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close