11:38
Україні міжнародні кредитори пропонують відстрочити погашення боргу на 10 років та скоротити відсоткові виплати - Bloomberg

Згідно з повідомленням, пропозиція групи інвесторів, які володіють $8, 9 млрд держборгу України, відповідає плану МВФ щодо пакету порятунку в розмірі $17,5 млрд.

Міжнародна група кредиторів включно з Franklin Templeton пропонує Україні відтермінувати погашення зовнішнього боргу на 10 років, скоротивши відсоткові виплати на $ 500 млн. Про це 29 травня повідомило видання Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Згідно з повідомленням, пропозиція групи інвесторів, які володіють $8, 9 млрд держборгу України, відповідає плану МВФ щодо пакету порятунку в $17,5 млрд.

Пропозицію сформували нібито ще 9 травня. Крім того, план включає амортизацію облігацій на семирічний період, починаючи з 2019 року.

За даними джерел, наближених до переговорного процесу, міністр фінансів Наталія Яресько наголошувала на тому, що кредитори повинні списати близько $ 20 млрд боргів, що ускладнило переговори напередодні рішення МВФ про наступну порцію фін допомоги у червні.

Нагадаємо, МВФ запланував найближчий перегляд фінансової ситуації України на 15 червня.

МВФ назвав реструктуризацію українського боргу «життєво важливою», однак не повідомив, чи виступатиме проти виплати за кредитами, якщо угода про реструктуризацію не буде укладена. Разом з тим МВФ висунув неборгові вимоги перед Києвом: реструктуризація національної траншів прив'язали до квартальних оглядів. Повний пакет МВФ з підтримки України становить $ 17, 5 млн.

Планується, що програма МВФ з кредитування України завершиться траншем у розмірі $ 631 млн в грудні 2018 року.

Другие интереcные современные новости:

старый дизельный мотор

 

Когда покупается новый автомобиль, приходит время освободить гараж от старого. Это проблема для каждого третьего автовладельца.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 993 | Добавил: adminA | Теги: Bloomberg, Україні, відсоткові виплати, міжнародні кредитори, боргу на 10 років | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close