14:12
В Києві пронесли 200-метрові прапори України та Литви - українці привітали литовців із 97 річницею визволення від Росії. ФОТО

Українці привітали литовців із Днем незалежності від Російської імперії. У Києві, на знак дружби між народами та подяки Литві за підтримку України, розгорнули величезні прапори обох держав та з’єднали їх у велике серце.

Акцію «Єдине серце» бачив репортер ZIK-Стрім Максим Осовський.

Ходу з прапорами України та Литви ініціювало студентство Києва. Акція розпочалась на Хрещатику, спершу молодь розгорнула синьо-жовтий прапор України, згодом червоно-зелено-жовтий стяг Литви. Обидва були рекордно довгими – 200 метрів кожен.  Далі під музику оркестру прапори пронесли від Майдану Незалежності до Європейської площі. Дорогою до ходи долучились сотні киян. Люди дякували братньому народові за підтримку України у найскладніший час її незалежності.

«Між нашими країнами стосунки добрі. Ми їм дуже вдячні за те, що вони лікують наших поранених і на політичному рівні нас підтримують», – зазначила учасниця ходи Ірина.

«Так, як Литва підтримує Україну, мені здається із пострадянських країн не підтримує ніхто. Тому молодь звернулась з пропозицією об’єднати двохсотметрові прапори України і Литви в єдине серце», – сказала Галина.

На Європейській площі, яку для акції звільнили від транспорту, під вигуки «Слава Україні!», «Героям Слава!»  із двосотметрових прапорів виклали серце.

Другие интереcные современные новости:

 

Больше половины жителей Украины сталкиваются с вторичным автомобильным рынком. Он помогает обрести желаемое транспортное средство, либо обменять свое на деньги.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Общество и политика | Просмотров: 1355 | Добавил: adminA | Теги: 97 річницею визволення від Росії, литовців, Києві, 200-метрові прапори . ФОТО | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
close