09:56
В Оксфорді відбудеться фестиваль Bouquet Kyiv Stage

фестиваль Bouquet Kyiv Stage оксфорд Фестиваль Bouquet Kyiv Stage пройде в Оксфорді у межах Ukraine Culture Weeks з 28 вересня по 1 жовтня.

Ініціатива Ukrainian Culture Weeks 2022 була започаткована навесні 2022 Cherwell College Oxford, Oxford University Ukrainian Society та культурним центром «Дом Майстер Клас» у підтримку України та українського культурного надбання.

Перший сезон Ukraine Culture Weeks стане знаковим, оскільки відкриє його український фестиваль Bouquet Kyiv Stage у партнерстві з British Council, Українським інститутом та UA/UK Seasons. Bouquet Kyiv Stage спеціально для цієї події подорожує з Києва до Оксфорду зі своєю програмою.

Головний меседж Bouquet Kyiv Stage — Gratitude from UA to UK.

"Велика Британія була однією з перших країн світу, яка чітко і безкомпромісно заявила про свою позицію в неспровокованій жорстокій війні, розв’язаній росією проти України. З першого дня війни Велика Британія надає Україні велику неоціненну підтримку. Фестиваль Bouquet Kyiv Stage в Оксфорді – висловлення Подяки британському народу і наш культурний внесок у Ukrainian Culture Weekss", – кажуть організатори фестивалю, український культурний центр "Дом Майстер Клас".

Також Хелен Кларк, віце-директор Cherwell College Oxford, зауважує: "У найважчий період для України з часів її незалежності, проведення фестивалю Bouquet Kyiv Stage – це можливість відзначити й вшанувати багату культуру та спадщину України. Ми відчуваємо глибоке почуття єдності з народом України і вважаємо своїм обов’язком підтримувати його унікальну культуру".

Bouquet Kyiv Stage відбудеться у знакових локаціях Оксфорду, таких як Sheldonian Theatre, Christ Church Cathedral, St.Michael’s Church, Holywell Music Hall, Trinity College та Oxford Town Hall.

Одна з центральних подій фестивалю – ювілей всесвітньовідомого українського композитора Валентина Сильвестрова, якому 30 вересня виповниться вісімдесят п’ять років. Творчість Маестро буде представлена у програмі хоровою та фортепіанною музикою. Валентин Сильвестров буде поважним гостем фестивалю.

Серед подій Bouquet Kyiv Stage в Оксфорді:

  • 28 вересня відкриттям Bouquet Kyiv Stage стане концерт музики Валентина Сильвестрова у виконанні українського камерного хору «Київ». У програмі декілька творів стануть світовими прем’єрами.
  • 30 вересня відомий британський хор Apollo5 виконає одразу дві світові прем’єри українських композиторок – Вікторії Польової та Ганни Кузіної- Рождественської.
  • 30 вересня закриттям фестивалю стане гранд концерт британського Orchestra of St John’s під керівництвом Джона Лаббока на престижному майданчику Оксфорда – Sheldonian Theatre. У програмі концерту прозвучать твори Генделя, Веделя, Бортнятнського та Березовського.
  • Фотовиставка «Війна» фотографа-документаліста Олександра Глядєлова. Фотографії митця зроблені в Ірпіні, Бучі, Харкові, Запоріжжі та інших зруйнованих містах України. Фотографії Олександра Глядєлова були на перших шпальтах провідних світових видань.
  • Музично-візуальний перформанс «Трибю’т до творчості Марії Примаченко», всесвітньо відомої художниці, яка працювала в жанрі наївного мистецтва. Музей, де зберігалася колекція Марії Примаченко, був спалений російськими окупантами у лютому 2022.
  • Музичний перформанс Face the Future від українського фешн дизайнера Федора Возіанова.
  • Спікером Public Talks стане Неля Куковальська, генеральний директор головного музейного комплексу України та об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – Національного заповідника «Софія Київська».

Повна програма Ukrainian Culture Weeks 2022 за посиланням.

Вартість квитків: £10-£40, для вимушених переселенців вхід безкоштовний.

Всі кошти від продажу квитків будуть направлені на підтримку гуманітарних ініціатив в Україні.

Bouquet Kyiv Stage – український фестиваль високого мистецтва, організований українським культурним центром «Дом Майстер Клас». Фестиваль є щорічним, міжнародним, мультидисциплінарним та соціальноспрямованим. Поєднує музику, театр, кіно, літературу та візуальне мистецтво. Традиційно проходить у знаковому місці, серці України – Національному заповіднику «Софія Київська». На початку серпня 2022 Bouquet Kyiv Stage вп’яте відбувся у Києві в умовах воєнного стану.

Cherwell College — незалежна школа-інтернат в Оксфорді. З перших днів війни коледж підтримує українців вимушених переселенців, а також українських митців. Cherwell College є ініціатором проведення фестивалю в Оксфорді. Ідея створення Ukrainian Culturе Weeks 2022 в Оксфорді полягає у вшануванні української культури, збереженні української культурної спадщини, прояві поваги до країни, яка захищає європейські цінності демократії та свободи.

Oxford University Ukrainian Society — популяризує українську культуру та інтелектуальну спадщину в Оксфордському університеті з 2004 року.

Другие интереcные современные новости:

шляпа из газеты

 

В Китае широко обсуждается ноу-хау педагогов из провинции Аньхой, которые решили бороться с проблемой списывания в школьных классах с помощью шляп из газет.

Новость из рубрики: Культура и учёба |

Категория: Развлечения и отдых | Просмотров: 274 | Добавил: adminA | Теги: Bouquet Kyiv Stage, фестиваль, оксфорд | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close