00:32
Бути сміливішими щодо конфіскації російських активів закликав Захід Ріші Сунак

Західним країнам слід сміливіше конфіскувати російські активи, які вони заморозили після повномасштабного вторгнення рф в Україну в 2022 році, заявив прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак. Повідомляє Reuters.

Сунак у статті, опублікованій у випуску Sunday Times до двох років з початку повномасштабної війни, заявив, що Україна продовжує потребувати більше далекобійної зброї, безпілотників і боєприпасів, а також іншої допомоги.

"Ми повинні бути сміливішими в ураженні російської військової економіки. І ми повинні бути сміливішими в захопленні сотень мільярдів заморожених російських активів", — цитує його Reuters.

Він також закликав США продовжувати надавати фінансову та військову підтримку Україні.

"Ми ніколи не повинні недооцінювати те, що Америка зробила для України та для євроатлантичної безпеки. Я закликаю їх продовжувати цю підтримку, і я впевнений, що вони це зроблять", — написав він у статті.

Після того, як у 2022 році президент путін ввів війська в Україну, Сполучені Штати та їхні союзники заборонили операції з центральним банком і міністерством фінансів росії, заблокувавши близько 300 мільярдів доларів суверенних російських активів на Заході.

Зауважимо, 30 січня у проєкті резолюції Комітету ПАРЄ з політичних питань наголосили, що Рада Європи має очолити процес “арешту російських державних активів та їх використання для підтримки відновлення України”. 22 січня Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель на пресконференції у межах засідання Ради ЄС у Брюсселі повідомив, що країни Євросоюзу досягли політичної згоди щодо процедури використання доходів, отриманих від заморожених російських активів.

12 лютого Рада ЄС прийняла постанову про використання надприбутків, отриманих від заморожених активів російського центрального банку, і це стало першим конкретним кроком до мети блоку спрямувати гроші для фінансування відновлення України.

Другие интереcные современные новости:

 

В мире есть несколько офисных зданий, дерзкий и вызывающий дизайн которых просто потрясает воображение. Представляем вашему вниманию ТОП-5 самых необычных комплексов.

Новость из рубрики: Стройка и ремонт |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 329 | Добавил: adminA | Теги: Росія, Сунак, конфіскація, захід | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close