08:25
Допомогу Україні обговорили США і Південна Корея

Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван обговорив із південнокорейським колегою Чан Ходжіном посилення співпраці між КНДР та росією і подальші кроки для підтримки України.

Посадовці засудили передачу КНДР балістичних ракет росії та використання москвою цих ракет проти України. Вони зазначили, що передача та застосування цієї зброї збільшує страждання українського народу, порушує численні резолюції Ради Безпеки ООН, підриває глобальний режим нерозповсюдження та має значні наслідки для безпеки Європи, Корейського півострова та Індо-Тихоокеанського регіону.

Сполучені Штати Америки і Південна Корея зобов’язалися продовжувати тісну співпрацю для підтримки України та українського народу. Також вони домовилися підтримувати тісну співпрацю щодо спільних викликів безпеці для зміцнення миру в Індо-Тихоокеанському регіоні та по всьому світу.

Нагадаємо, наприкінці 2023 року Конгрес не зміг схвалити запит президента США Джо Байдена на виділення понад 100 млрд доларів на потреби національної безпеки, які передбачали понад 60 млрд для України.

Головним каменем спотикання стали республіканці, які відмовлялися підтримувати ініціативу. Вони вимагають, щоб Білий дім додав у законопроєкт їхні пропозиції щодо посилення безпеки кордонів.

Другие интереcные современные новости:

давление масла в двигателе


Моторное масло внутри двигателя представляет собой рабочую специальную жидкость, которая способствует предотвращению трения между металлическими частями.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Экономика и финансы | Просмотров: 104 | Добавил: adminA | Теги: США, південна корея, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close