00:07
Ефірні олії: користь для здоровʼя

Властивості ефірних олій залежать від сировини, з якої їх отримують. Серед основних – бактерицидні, антисептичні, протизапальні, протимікробні, антибактеріальні та регенеруючі.

Також олії дарують приємний аромат тілу, допомагають розслабитися і відновити сили, підвищують настрій та знижують рівень стресу. Крім того, вони багаті джерелами вітамінів, мінералів, антибіотиків і феромонів, мають природне походження.

Кедрова олія

Завдяки потужним антиоксидантним та антибактеріальним властивостям цей продукт міститься у складі засобів від комах, шампунів і дезодорантів. Під час ароматерапії олія покращує сон і знімає напругу.

Надає шкірі омолоджуючий ефект, сприяє виведенню з організму шлаків і каменів. Має сечогінну, відхаркувальну властивості та зміцнює нервову систему.

Використовується при лікуванні подагри, виразок, ревматизму, артритів, опіків і гнійних ран. Надає болезаспокійливу і антисептичну дію.

Олія чайного дерева

Знижує температуру при гарячкових станах, знеболює, застосовується при простудних і вірусних захворюваннях. Повністю натуральний антисептик: усуває лущення, свербіж, гнійничкові висипання на обличчі та підліткові вугри.

Сприяє прискореному загоєнню при саднах, порізах, укусах. Ефективна при опіках, фурункулах, нейтралізує отрути при укусах комах. Посилює регенерацію шкіри.

Олія базиліка

Прояснює пам’ять і свідомість та стимулює розумові процеси. Також вважається, що це масло афродизіак і посилює потяг партнерів.

Застосовується при розумовій перевтомі, занепокоєнні, стресі, меланхолії, поганому сні. Вважається, що ця олія "оптиміст" і допомагає у балансуванні психоемоційних станів та зменшує нервозність.

Олія лаванди

Лаванда допомагає за наявності стресу, болю, безсоння. Олію можна додавати у ванну, застосовувати для ароматерапії. Під час змішування з базовим компонентом вийде засіб для догляду за тілом.

Має протибактеріальну, протигрибкову і противірусну властивості. До відкриття антисептиків її використовували як засіб для очищення у лікарнях.

Олія лимона

Засіб отримують зі шкірки стиглих плодів. Його можна розпилювати у повітрі або наносити на шкіру з олією-носієм. Дозволяє відбілити шкіру, нігті, пом’якшити загрубілі ділянки шкіри та загоїти тріщини.

Допомагає зменшити тривогу, депресію, полегшити нудоту, поліпшити стан людей з хворобою Альцгеймера. Після використання потрібно уникати впливу прямих сонячних променів.

Корисно застосовувати при лікуванні захворювань органів дихання та для зниження артеріального тиску. Олія лимона усуває депресію, врівноважує емоції, позбавляє від головного болю.

Олія апельсина

Виводить токсини, підвищує опірність організму до інфекцій та усуває безсоння. Також знімає дратівливість, депресію, підсилює лібідо й сприяє зниженню маси тілао.

Чудово освітлює пігментні плями. Використовується в антицелюлітних кремах, оскільки стимулює відтік лімфи, та в зволожуючих кремах.

Олія м’яти

Піднімає настрій і поліпшує розумову й фізичну активність. Найкраще вдихати ефір м’яти, додавати його в аромалампи і свічки.

Також цю олію ефективно застосовувати в масажі для розслаблення і заспокоєння. Є прекрасним знеболюючим засобом.

Олія бергамота

Олія бергамота здатна самим позитивним чином впливати на психологічний стан людини. Під час ароматерапії цей продукт піднімає настрій та зменшує тривогу.

Має антиоксидантну, імуномодулюючу, ранозагоювальну і противірусну властивість. Поліпшує стан волосся та нормалізує секрецію сальних залоз.

Олія евкаліпта

Має протизапальні й антиоксидантні властивості. Допомагає зняти втому і сонливість.Покращує концентрацію уваги.

Усуває застійні й запальні процеси органів дихання. Зміцнює імунітет, застосовується при простудних захворюваннях. Усуває головний біль, спричинений задухою та втомою.

Регенерує уражені ділянки шкіри після опіків, ран, обморожень. Перешкоджає утворенню лупи і випадінню волосся.

Олія гвоздики

Має протимікробну дію, допомагає послабити зубний та м’язевий біль. Допомагає при розладах шлунку, а також використовується при лікуванні кашлю.

Відновлює сили після нервового й фізичного перенапруження. Має високу антибактеріальну та противірусну активність при простудних і вірусних захворюваннях.

Олія розмарину

Допомагає покращити стан волосся, сприяє його відновленню та росту, сприяє покращенню циркуляції в шкірі. Олії розмарину властива антиоксидантна й протизапальна дія.

Також цей засіб використовують під час ароматерапії для поліпшення роботи мозку та зменшення стресу. За умови місцевого застосування у розведеному вигляді олія знімає запалення суглобів.

Олія іланг-іланг

Усуває дратівливість, нервозність, відчуття страху і невпевненості. Володіє яскраво вираженою розслаблювальною й заспокійливою дією при безсонні. Знижує підвищений артеріальний тиск, нормалізує прискорене серцебиття та усуває головний біль.

Полегшує клімактеричний синдром. Омолоджує, зволожує, розгладжує шкіру та є потужним афродизіаком.

Олія кориці

Зміцнює імунітет, нормалізує обмін речовин та кровообіг. Стимулює виділення шлункового соку, добре впливає на травлення, прибирає здуття живота.

Налагоджує менструальний цикл, знімає спазми, знижує апетит та допомагає позбутися від запаморочення та головного болю. А завдяки тому, що рослина стимулює кровообіг, коричну олію активно використовують при боротьбі з целюлітом.

Другие интереcные современные новости:

 

В мире есть несколько офисных зданий, дерзкий и вызывающий дизайн которых просто потрясает воображение. Представляем вашему вниманию ТОП-5 самых необычных комплексов.

Новость из рубрики: Стройка и ремонт |

Категория: Мода и красота | Просмотров: 1370 | Добавил: adminA | Теги: олія, здоровʼя, ефірна, користь | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close