13:51
Готові працевлаштувати українців румунські роботодавці

Близько 500 румунських роботодавців заявили, що можуть працевлаштувати у себе українців. Про це повідомляє Міграційна платформа EWL.

Найчастіше - це проста фізична робота, без знання румунської мови, яка у деяких випадках не потребує спеціальної підготовки.

"Для українців у Румунії є робота на підприємствах автомобільної галузі, харчової та переробної промисловості, у пекарнях тощо. Це здебільшого підприємства, які розташовані у великих містах або їхніх передмістях", - зазначено в повідомленні.

Платять за роботу українцям від 600 євро. Іноді роботодавці пропонують безкоштовне житло, проїзд до роботи, талони на харчування. Крім того, деякі роботодавці забезпечують опіку над дітьми жінок з України, поки ті на роботі.

"Українські біженці приїжджають працювати в Румунію на 4-5 місяців, роблять 1-2 місяці перерви і знову повертаються. Таких серед наших клієнтів близько 20 відсотків", - повідомив директор міжнародної рекрутації Міграційної платформи EWL Марцін Колодзейчик.

Він зазначив, що в Румунії досить легкий підхід до легалізації та працевлаштування. Крім того, Румунія не відмовляє в тимчасовому захисті, якщо людина вже користувалася притулком в іншій країні ЄС.

За даними Євростату, у серпні в Румунії перебувало 137 850 громадян України з тимчасовим захистом. Румунська прикордонна служба фіксувала в середньому 15-17 тисяч в'їздів громадян України щодня у вересні. У жовтні в Румунію щодня в'їжджають у середньому 9 тис. громадян України.

Другие интереcные современные новости:


Модель Avensis японского автомобильного концерна Toyota отличается повышенной надежностью, впрочем, как и другая продукция этого производителя.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Работа и заработок | Просмотров: 1442 | Добавил: adminA | Теги: Румунія, українці, робота | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close