07:51
Кельтську монету знайдено у Німеччині

У Німеччині знайшли монету "райдужної чаші", яка карбувалася кельтами понад 2 тисячі років тому. Про це йдеться у спільноті "Історія та археологія".

Золота монета, що карбувалася в другому або першому столітті до нашої ери, має рідкісний дизайн чотирьох променевої зірки, оточеної арками на одній стороні, як стверджує Бернвард Цигаус, старший куратор відділу нумізматики Баварської державної археологічної колекції.

"Назва "монети райдужної чаші" походить з легенди, згідно з якою вони є краплями золота, що випали на Землю в кінці веселки", – розповів Цигаус журналістам Live Science в електронному листі. У Німеччині знайшли кельтську монету "райдужної чаші".

Співробітник археологічних служб, що виявив монету навесні, приблизно за 70 кілометрів на захід від Мюнхена на річці Лех у південній частині Баварії. Як виявилося, монета вагою 1,9 грама (0,07 унції) лежала неподалік стародавньої дороги. Ця дорога йшла з нині італійського Тренто і згодом стала відома як римська дорога Via Claudia Augusta.

Другие интереcные современные новости:


Ремонт иномарки с применением бюджетных аналогов – это риск. Китайские запчасти может и подойдут, но прослужат недолго и могут привести к повышенному износу ключевых узлов.

Новость из рубрики: Автомобили |

Категория: Наука, техника и Hi-Tech | Просмотров: 235 | Добавил: adminA | Теги: Німеччина, кельтська, монета | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar
close